Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια – Τι είπε ο Χαρίτσης

Έρχονται νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια – Τι είπε ο Χαρίτσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Προσλήψεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Εσωτερικών,

Όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν το πρωί Παρασκευής στη συνάντηση εργασίας που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, έγινε μία σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε, σταδιακά, να αρθούν πολλές αδικίες του παρελθόντος, κυρίως σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς. Αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Κατά τον κ. Χαρίτση, στη συνάντηση έγινε μία πλήρης καταγραφή των ανοιχτών θεμάτων και συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την ερχόμενη Δευτέρα, να εξεταστούν εκείνα που επείγουν κι αφορούν στους συμβασιούχους και τις προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, που πρέπει να επιταχυνθούν.

«Θα τα δούμε από κοινού και θα έχουμε και τις ανάλογες επαφές που πρέπει με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως σημείωσε, «οι ανάγκες στους δήμους όλης της χώρας είναι πολύ μεγάλες και η κυβέρνηση έχει πάρει την πρωτοβουλία για νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια και τη σταδιακή κάλυψη των κενών, σε αντίθεση με αυτά που ακούμε από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή την επαναφορά του 1/5, ως προς τις προσλήψεις/αποχωρήσεις.

»Νομίζω ότι είναι προς όφελος των ίδιων των δήμων, αλλά και των εργαζόμενων. Θα εργαστούμε μαζί τους το επόμενο διάστημα για να λύσουμε όλα τα προβλήματα» τόνισε ο ΑΛέξης Χαρίτσης.

Σχετικά άρθρα