Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Θετικά τα μέτρα Τσίπρα λέει ο ένας στους δυο Έλληνες-Πόση είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Δημοσκόπηση: Θετικά τα μέτρα Τσίπρα λέει ο ένας στους δυο Έλληνες-Πόση είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κατώτατος Μισθός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Θετικά κρίνει ένας στους δυο Έλληνες πολίτες τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, σε δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε για την τηλεόραση του Kontra.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5,2 μονάδες, αλλά με την συσπείρωση στη ΝΔ να έχει χτυπήσει ταβάνι και να βρίσκεται στο 88% και του ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 50%.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

-Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστή την αύξηση του κατώτατου μισθού, το 67% την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το 70% την διενέργεια προσλήψεων στο δημόσιο.

-το 49% των ερωτηθέντων κρίνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα επηρεάσουν θετικά την ελληνική οικογένεια και μόλις το 10% αρντητικά.

-Η κυβέρνηση υπερτερεί και συτην κοινωνική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το 27% να δηλώνει ότι η πολιτική Τσίπρα είναι περισσότερο κοινωνικά δίκαιη σε αντίθεση με το 25% που θεβρεί ότι περισσότερο κοινωνική δίκαι είναι η πολιτική Μητσοτάκη.

-Το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη μη περικοπή των συντάξεων και το 70% θέλει αυτή την προσπάθεια να την στηρίξει και η ΝΔ, αλλά μόλις το 29% πιστεύει ότι οι θεσμοί θα υποχωρήσουν ενώ το 37% ότι δεν θα συμφωνήσουν με την μη περικοπή των συντάξεων.

-Οι πολίτες σε ποσοστό 26,5% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερα για να πετύχει τη μη περικοπή των συντάξεων και το 24,5% η ΝΔ.

Πρόθεση ψήφου: στο 5,2% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ:

ΣΥΡΙΖΑ – 17,9%

ΝΔ – 23,1%

Χρυσή Αυγή – 5,5%

Κίνημα Αλλαγής – 4,5%

ΚΚΕ 5,2%

Εκτός βουλής μένουν όλα τα άλλα κόμματα και μάλιστα με ποσοστό κάτω του 2%, ενώ η αποχή βρίσκεται στο 12,1% και οι αναποφάσιστοι στο 15,8%.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων πρώτα Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 93%, Νέα Δημοκρατία με 88%, Κίνημα Αλλαγής 66% και ΣΥΡΙΖΑ 50%.

Σχετικά άρθρα