Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει το ΚΚΕ για την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό στη Βουλή

Τι λέει το ΚΚΕ για την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Βρούτσης, Κατώτατος Μισθός, ΚΚΕ, Κλαδικές Συμβάσεις, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας,

Για «κυβερνητική απάτη» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό που κατατέθηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του «πίσω από την κυβερνητική κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα καθορίζεται πλέον με υπουργική απόφαση και με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου».

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «επιβεβαιώνεται ότι, ακόμη κι αν δοθούν ορισμένα ψίχουλα – πρόκληση στους εργαζόμενους, για προεκλογική χρήση, η αντεργατική νομοθεσία “θα ζει και θα βασιλεύει”».

Το ΚΚΕ κάνει επίσης λόγο για «σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.» καθώς – όπως σημειώνει «ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτσης δηλώνει δικαιωμένος για αυτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ».

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να απορρίψουν την κυβερνητική απάτη και να δυναμώσουν την πάλη τους για κατάργηση του “νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου”, όλων των μνημονιακών νόμων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, όπως προτείνει η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ».

Σχετικά άρθρα