Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπλόκο» Καραμανλή στο φλερτ Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ – Ανεπιθύμητοι οι υβριστές

«Μπλόκο» Καραμανλή στο φλερτ Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ – Ανεπιθύμητοι οι υβριστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Προσπάθεια να αποκαταστήσει τις γέφυρες με το χώρο του καραμανλικού στρατοπέδου επιχειρεί ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής jr, ο οποίος στον απόηχο του προσκλητηρίου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ προς την «κεντροαριστερά», ήτοι εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να βάλει φρένο.

Έχοντας δεχθεί προ μηνών ισχυρά πυρά για προσπάθεια εκμετάλλευσης του ονόματός του προκειμένου αφενός να διαπραγματευθεί τη θέση του γραμματέα του κόμματος, αφετέρου να εκφράζει το «καραμανλικό» στρατόπεδο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε μία σαφή διαφοροποίηση από τον Πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα των «ανοιγμάτων».

Επιχειρώντας να εκφράσει την «καραμανλική πτέρυγα» επανήλθε δυναμικά στο κομματικό προσκήνιο, καθιστώντας σαφές προς την ηγεσία ότι θεωρεί… ανεπιθύμητα όσα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν βάλει στο στόχαστρο την περίοδο της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

«Όχι σε συνεργασίες με υβριστές του Καραμανλή»

Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο News 24/7, μετέφερε το μήνυμα προς το Μοσχάτο ότι «η Ν.Δ. δεν πρέπει να περιχαρακώνεται. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και ο Κώστας Καραμανλής είχαν κάνει ανοίγματα.

»Αλλά δεν μπορεί να είναι μεταξύ αυτών που θα συνεργαστούν με τη Ν.Δ. υβριστές αυτής της περιόδου (σ.σ.: της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009). Παράλληλα υπογράμμισε με νόημα πως “δεν θέλω να μηδενίσω τίποτα, αλλά δεν μπορεί να βρεθούν μαζί μας υπουργοί του ‘λεφτά υπάρχουν’. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο μας. Δεν βοηθά να κοιτάζουμε πίσω. Όλοι ξέρουμε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του. Η Φώφη Γεννηματά πατά σε δύο βάρκες».

Ο Κ. Αχ. Καραμανλής εγκάλεσε το… όλον ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις επιθέσεις που εξαπολύει στον πρώην πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «είναι μια γραφική συζήτηση που ξεκινά από το ΠΑΣΟΚ. Σε ένα συγκλίνουν το παλιό και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, στο μίσος τους προς τον Κώστα Καραμανλή».

Σε αυτό το φόντο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και σύμφωνα με κομματικές πηγές «συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα εκδήλωσης προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις διαθέσεις του σε σχέση με το Δημόσιο, τονίζοντας ότι «χρειάζεται θάρρος να προτείνεις ανάπτυξη και πρωτοβουλία σε ένα κράτος αγκυλωμένο από τη γραφειοκρατία. Να μιλάς για αξιολόγηση αντί για κομματικά ρουσφέτια και για αριστεία αντί για βόλεμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TRIBUNE ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, έχει διαμηνύσει στην ηγεσία της ΝΔ πως οποιαδήποτε συμμαχία της παράταξης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως αυτά που έχουν ακουστεί (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Βενιζέλος), θα αποτελέσει casus belli για το καραμανλικό στρατόπεδο, που ήδη έχει… ανεχθεί την επικυριαρχία Γεωργιάδη στο κόμμα.

Σχετικά άρθρα