Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παίζει με τη φωτιά ο Ερντογάν -Δεσμεύει Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Παίζει με τη φωτιά ο Ερντογάν -Δεσμεύει Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Θάσος, Καστελλόριζο, Κύπρος, Νησιά Αιγαίου, Σαμοθράκη, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό,

Νέο σκηνικό έντασης στήνει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα.

Η Τουρκία με παράνομες NAVTEX δεσμεύει περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, η Άγκυρα ενεργοποιεί τα παράνομα δεσμευμένα πεδία βολής στο Κέντρο του Αιγαίου μεταξύ Θάσου- Σαμοθράκης -Λήμνου, Αη Στράτη-Σκύρου, Χίου-Ψαρών-Σκύρου, και μεταξυ Ικάριας -Πάτμου-Αμοργού- Δονούσας, προκαλώντας έτσι μια σοβαρή «ανωμαλία» στην ναυσιπλοΐα και στην αεροπλοΐα στο Αιγαίο αμφισβητώντας συγχρόνως ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλα και αρμοδιοτήτων της Ελλαδας σε ότι αφορά την Ερευνα και Διάσωση αλλα και την ευθύνη έκδοσης NAVTEX και ΝΟΤΑΜ’s.

Την Τρίτη οι Τούρκοι εξέδωσαν ναυτική οδηγία (NAVTEX) για την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά σε περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και την Κρήτη, νοτίως του Καστελλόριζου σε περιοχή που ταυτίζεται με το κομμάτι εκείνο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία.

Σχετικά άρθρα