Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερναρδάκης: Έως τον Νοέμβριο θα νομοθετηθούν όλα όσα εξαγγέλθηκαν

Βερναρδάκης: Έως τον Νοέμβριο θα νομοθετηθούν όλα όσα εξαγγέλθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κλαδικές Συμβάσεις, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Tο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των όσων εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ. έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» 105,5», είπε ότι «είναι άμεσο, ανάλογα και με το χρονοδιάγραμμα του κάθε υπουργείου» κι «αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα και το ανώτερο χρονικό διάστημα πρέπει να είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού, προς το τέλος Νοεμβρίου».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, «ανάλογα και με τα θέματα, μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες κανονικά, ώστε, αν υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις, να έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019».

Ο κ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε «μεγάλη ανοησία» τις αιτιάσεις που θέλουν τα μέτρα αυτά να επιδιώκουν να «δέσουν χειροπόδαρα» επόμενες κυβερνήσεις.

«Τι εμποδίζει μία κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία μίας προηγούμενης; Με αυτή την λογική, ό,τι έχει νομοθετηθεί δεν αλλάζει ποτέ. Εδώ ξήλωσαν ολόκληρο το κοινωνικό κράτος και το μισό Σύνταγμα, θα σταματήσουν σ’ έναν νόμο που ορίζει ένα ποσοστό επί της ακίνητης περιουσίας; Αυτά είναι αστειότητες» υποστήριξε.

Σχολιάζοντας τη θέση της ΝΔ στο θέμα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν τομείς της αγοράς κι εργοδοτικοί φορείς που αντιλαμβάνονται πως με το ύψος του κατώτατου μισθού και των αποδοχών γενικά, όπως συρρικνώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι προφανές ότι δεν μπορείς να μιλάς ούτε για ανάπτυξη, ούτε για αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.

»Είναι αντίφαση να λες ότι είσαι υπέρ της καινοτομίας, αλλά το καινοτόμο άτομο από τα πανεπιστήμια να πληρώνεται με 300 ευρώ και ελαστική σχέση απασχόλησης. Είναι δομική αντίφαση του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος».

Ο ίδιος εκτίμησε, επίσης, ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια προσπάθεια να κινηθεί προς αυτό που ονομάζουμε “δυνάμεις του κέντρου”, να χαμηλώσει τους τόνους της πόλωσης, είτε της κοινωνικοταξικής, είτε της πολιτικής, να κάνει ανοίγματα σε όμορους χώρους, όπως της κεντροαριστεράς, που επί της ουσίας είναι νεοφιλελεύθερη.

»Αλλά κατ’ ουσίαν ομολογεί ότι η πολιτική της ακροδεξιάς στροφής που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια έφτασε στα όριά της και δεν απέδωσε αυτά που ήθελε.

»Τώρα προσπαθεί να ξαναγυρίσει σ’ έναν πολιτικό λόγο και κινήσεις με το βλέμμα προς το κέντρο και τον μεσαίο χώρο. Αλλά η ακροδεξιά στροφή που εφάρμοσε και υπηρέτησε πιστά το προηγούμενο διάστημα έχει δημιουργήσει μεγάλους ανασχετικούς παράγοντες» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα