Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις πολιτικής σκοπιμότητας Κωσταράκου

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις πολιτικής σκοπιμότητας Κωσταράκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μετανάστες, Μιχαήλ Κωσταράκος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες,

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει λάβει 1,6 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

«Το 1,6 δισ. ευρώ προορίζεται προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και όχι προς την Ελλάδα» διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας μάλιστα, πως «το 80% – 90% των συγκεκριμένων κονδυλίων δεν καταλήγει στα κράτη, αλλά σε διεθνείς οργανισμούς».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν επίσης, ότι «οι καταγγελίες του κ. Κωσταράκου αφορούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καθώς αυτά τα κονδύλια δεν προορίζονται για το ελληνικό δημόσιο».

Δεν παρέλειψαν δε, να τονίσουν πως «είναι απαράδεκτο και προσβλητικό ο κ. Κωσταράκος για πολιτικές σκοπιμότητες και για τη δημιουργία εντυπώσεων, να εγκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους διεθνείς οργανισμούς που δουλεύουν για την προστασία των προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα