Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης για ΕΝΦΙΑ: «Σοκ και δέος» από τη βαρύγδουπη ασυναρτησία Μητσοτάκη (βίντεο)

Ραγκούσης για ΕΝΦΙΑ: «Σοκ και δέος» από τη βαρύγδουπη ασυναρτησία Μητσοτάκη (βίντεο)

«Βαρύγδουπη ασυναρτησία» χαρακτήρισε την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τέτοια πρόταση. Είναι μια βαρύγδουπη ασυναρτησία παρόμοια της οποίας δεν θυμάμαι να έχει βγει από το στόμα υποψήφιου πρωθυπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον εξήγησε ότι σε ανακοίνωσή του χθες Δευτέρα, παρέπεμψε στα συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος που κάνουν αντισυνταγματική και ανεφάρμοστη αυτή την πρόταση.

«Με σοκ και δέος αντιδρώ σε κάτι τόσο ασυνάρτητο που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμοστεί καθώς το Σύνταγμα ρητά το απαγορεύει και ο κ. Μητσοτάκης όφειλε αυτό να το γνωρίζει».

«Ακόμα και αν πηγαίναμε σε συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Μητσοτάκης ήδη έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτό άρα θα πάει στην επόμενη Βουλή δηλαδή το 2019 – 202 άρα η μεθεπόμενη Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει τις αναθεωρημένες διατάξεις άρα το 202 – 2027.

»Μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα εφαρμοστεί μέχρι το 2021. Άρα ούτε αυτή η πλευρά της ασυνάρτητης εξαγγελίας του δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα διότι ο ίδιος έχει αποκλείσει την εκκίνηση συνταγματικής αναθεώρησης από αυτή την Βουλή» υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Σχετικά άρθρα