Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα ο Ούντο Μπούλμαν – Θα πάει στις πυρόπληκτες περιοχές

Στην Αθήνα ο Ούντο Μπούλμαν – Θα πάει στις πυρόπληκτες περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί o επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D) Ούντο Μπούλμαν.

Ο κ. Μπούλμαν θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που αφορα το μέλλον της Ευρώπης, η οποία διοργανώνεται από την ομάδα S&D και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung.

Πριν από τη διάλεξη, ο κ. Μπούλμαν θα επισκεφτεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου 99 συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους.

Σε δήλωσή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Μπούλμαν ανέφερε ότι «δεν ερχόμαστε στην Αθήνα μόνο για να συγχαρούμε τον ελληνικό λαό για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, μετά από οκτώ δύσκολα χρονια, αλλά ερχόμαστε επίσης για να αποδείξουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το οικονομικό και το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

O ίδιος ανέφερε πως «η ελληνική κρίση είναι το αποτέλεσμα έλλειψης πραγματικού ευρωπαϊκού οικονομικού συντονισμού και πολιτικών που επιβλήθηκαν από τα δεξιά κόμματα που δίνουν προτεραιότητα στις αγορές έναντι των ανθρώπων».

«Με τα παραπλανητικά δόγματα της αυστηρότητάς τους, έχουν αποτύχει να επαναφέρουν αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης και την αξιοπρέπεια στους Έλληνες. Ερχόμαστε στην Ελλάδα επειδή ως σοσιαλιστές και δημοκράτες προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση.

»Προτείνουμε μια Ευρώπη που δεν αποκλείει, είναι ανοικτή, δίκαιη, βιώσιμη και εργάζεται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μπούλμαν ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να ελέγξει την επιτήρηση του μετά -μνημονιακού προγράμματος και να εξασφαλίσει την καταλληλόλητα του και το δίκαιο χαρακτήρα του.

Σχετικά άρθρα