Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοχαρόπουλος: Διαφωνούμε με τη ρητορική του Μητσοτάκη και με τις προτάσεις του

Θεοχαρόπουλος: Διαφωνούμε με τη ρητορική του Μητσοτάκη και με τις προτάσεις του

Τη διαφωνία του με όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM.

Εξήγησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε «μια ρητορική ίδια με του κ. Τσίπρα όταν ερχόταν το 2014 με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είπε πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα ότι θα καταργήσει τρεις νόμους. Για αυτό και χρειάζεται υπευθυνότητα».

Ειδικά για τη μείωση των φόρων, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι η διαφορά του Κινήματος Αλλαγής από τη ΝΔ, είναι ότι «εμείς θέλουμε η φορολόγηση να γίνεται με προοδευτικές κλίμακες όταν θα γίνει η μείωση των φόρων, και όχι με ενιαία κλίμακα.

»Άρα, επί της φορολόγησης υπάρχει η δική μας προοδευτική πρόταση, η σοσιαλδημοκρατική πρόταση, και η πρόταση της ΝΔ από την άλλη πλευρά».

Επεσήμανε ακόμη, ότι χρειαζόταν μια μεγαλύτερη αυτοκριτική από τον κ. Μητσοτάκη και την παράταξή του και τον κ. Καραμανλή που καθόταν στα πρώτα έδρανα.

Σχετικά με την πρόταση να είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης -γιος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη– σημερινός εκλεγμένος αντιδήμαρχος Μετανάστευσης του Γιώργου Καμίνη, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι πρόθεση είναι να συμβάλει στην επίλυση των ζητημάτων του δήμου Αθηναίων υπό προϋποθέσεις, και εννοείται εφόσον δεν κατέβει ο Γιώργος Καμίνης.

«Αυτή η διαδικασία θα ανοίξει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, για να επιλεγεί εκείνη η υποψηφιότητα που μπορεί να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυναμική.

»Τα κριτήρια για τον υποψήφιο δήμαρχο πρέπει να είναι τα εξής: Να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να ενώσει, όχι μόνο τον χώρο της κεντροαριστεράς, να μην είναι στενός υποψήφιος κανενός κόμματος αλλά να ενώσει και πέραν της κεντροαριστεράς.

»Δήμαρχος πάει να γίνει, δεν μπορεί να είναι στενά κομματικός υποψήφιος.

»Για να μπορέσει να πείσει ευρύτερες δυνάμεις και τους ανένταχτους πολίτες.

»Άρα θέλουμε μια υποψηφιότητα όσο το δυνατόν πιο ανοικτή.

»Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης έχει όλα τα κριτήρια που μπορούν τον καταστήσουν έναν πολύ καλό δήμαρχο Αθηναίων.

»Από εκεί και πέρα, πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις του ιδίου και των άλλων που θα εκδηλώσουν πρόθεση ενδιαφέροντος και τις αποφάσεις του χώρου μας του ΚΙΝΑΛ».

Ακόμη υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο χώρος μας να κοιτά υποψηφιότητες που δεν θα έχουν προοπτική, τουλάχιστον δεύτερου γύρου.

»Δεν μπορούμε να κοιτάμε στενούς κομματικούς υποψηφίους που απλά θα καταγράψουν ένα καλό ποσοστό.

»Ο χώρος μας δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι».

Σχετικά άρθρα