Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μούφα» η μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον Μητσοτάκη – Πώς προδόθηκε, τι σχεδιάζει

«Μούφα» η μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον Μητσοτάκη – Πώς προδόθηκε, τι σχεδιάζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΝΦΙΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Μούφα» η μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυριολεξία προδόθηκε καθώς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε ότι δεν θα ορίζει η κυβέρνηση το ύψος του φόρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι σε βάθος διετίας ο ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται και θα εισπράττεται από τους Δήμους στους οποίους η δική του κυβέρνηση -αν ποτέ υπάρξει- θα οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία αφού θα τους κόψει κάθε χρηματοδότηση που σήμερα κυμαίνεται στα 2 δισ. ευρώ, παραχωρώντας τους τον ΕΝΦΙΑ.

Κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης λοιπόν είναι εύκολο να κατανοήσει ότι η εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας θα αποδειχτεί «μούφα».

Όσον αφορά την άμεση μείωση κατά 30% που εξήγγειλε αυτή θα είναι οριζόντια και οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι έχοντες και κατέχοντας που σε απόλυτες τιμές θα έχουν μειώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ και χαμένοι -σε σχέση με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα- οι ασθενείς οικονομικά τάξεις και οι μεσαία τάξη που αντί να έχει μείωση του ΕΝΦΙΑ 50% όπως εξήγγειλε ο σημερινός πρωθυπουργός θα έχει μικρότερη μείωση της τάξης του 30% όπως είπε ο Μητσοτάκης.

Για το αν θα ψηφίσει το νόμο για την μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα φέρει άμεσα η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι:

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

Σχετικά άρθρα