Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Με συνθήματα δανεικά από τον Ομπάμα και πρόγραμμα Πινοσέτ με Θάτσερ ο Μητσοτάκης»

«Με συνθήματα δανεικά από τον Ομπάμα και πρόγραμμα Πινοσέτ με Θάτσερ ο Μητσοτάκης»

«Τα δανεικά από τον Ομπάμα συνθήματα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον συνδυασμό Πινοσέτ και Θάτσερ στο πρόγραμμά του, ούτε την εχθρότητά του προς την κοινωνία» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας, όπως και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, την αποψινή ομιλία Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «τελικά μπορεί και χειρότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το απέδειξε σήμερα».

«Με μοναδική του πυξίδα τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσίασε το δικό του μνημόνιο.

»Σε αυτό δεν έχουν, βέβαια, θέση οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η δίκαιη ανάπτυξη, η δημοκρατία και οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

»Έχουν, όμως, θέση ο εθνικισμός και η ακροδεξιά, η επαναφορά του αστυνομικού κράτους και της καταστολής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει:

«Ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παρελθόν των μνημονίων και της χρεοκοπίας, του άγριου νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού.

»Η Ελλάδα, όμως, έχει αφήσει πίσω της οριστικά όσους την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και τώρα μπορεί με αισιοδοξία να σχεδιάσει το μέλλον της».

Σχετικά άρθρα