Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Fake news ότι ενημερωθήκαμε για το ασφαλιστικό

ΝΔ: Fake news ότι ενημερωθήκαμε για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλέστηκε ευρωπαϊκές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και μιλούν για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα οι θεσμοί ενημέρωσαν σχετικά και κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνει τα εξής:

«Η ΝΔ δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

»Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

»Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους.

»Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς».

Αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρξαν νωρίτερα και από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά άρθρα