Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός με Κυρανάκη: Η ΝΔ θα πληρώσει τα δάνειά της με κρατική επιχορήγηση

Χαμός με Κυρανάκη: Η ΝΔ θα πληρώσει τα δάνειά της με κρατική επιχορήγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Διαφθοράς, Κόκκινα Δάνεια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Νέα Δημοκρατία, Τράπεζες,

Κατακόρυφα ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την κλήση για κατάθεση ως υπόπτων 50 στελεχών τραπεζών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των κομμάτων.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει για τα δάνεια της ΝΔ είπε πως το κόμμα θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των υπέρογκων δανείων του μέσω του… κρατικού προϋπολογισμού.

Πάντως όπως σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, με τα χρήματα που λαμβάνει το κόμμα από το κράτος θα χρειαστούν… αμέτρητα χρόνια για να αποπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η μεγάλη έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για «επισφαλή δάνεια» που έλαβαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήτευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των κομμάτων, όσο και τραπεζικών στελεχών.

Οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων, της επίμαχης περιόδου.

Σχετικά άρθρα