Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλυπτήρια Μητσοτάκη: Με σχέδιο «σοκ και δέους» ανεβαίνει στη ΔΕΘ

Αποκαλυπτήρια Μητσοτάκη: Με σχέδιο «σοκ και δέους» ανεβαίνει στη ΔΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΝΦΙΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία,

Η δέσμη εξαγγελιών που θα παραθέσει από το βήμα της ΔΕΘ σε δύο ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας…. μάζεψε όλο το «χαρτί» με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, αποτελεί μονάχα τον έναν πονοκέφαλο του Προέδρου της ΝΔ.

Ο δεύτερος είναι ότι προβεβλημμένα στελέχη και στενοί συνεργάτες του λίγες μέρες πριν την άνοδό του στο Βελλίδειο, όπου θέλει να εμφανιστεί ως εν αναμονή πρωθυπουργός, έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν ξεδιπλώσει εκ παραδρομής μία άκρως νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική ατζέντα με άμεσο αντίκτυπο σε όλο το εύρος της κοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας χθες στο Real στηλίτευσε το γεγονός πως «Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης ή τα στελέχη της Ν.Δ ανοίγουν το στόμα τους για να κάνουν προγραμματική αντιπολίτευση, λένε ανατριχιαστικά πράγματα. Τελευταίο παράδειγμα η πρότασή τους να αντικαταστήσουν τον ασφαλιστικό νόμο που ισχύει σήμερα με ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ».

Η ΝΔ κλείνει με τον τρόπο αυτό το μάτι στις ιδιωτικές εταιρείες και στο πεδίο της κοινωνικής

Και τούτο, διότι ο πρώτος πυλώνας αφορά τη βασική σύνταξη ο δεύτερος πυλώνας αφορά τις επικουρικές συντάξεις από τα επαγγελματικά ταμεία και θα πρόκειται για έναν ατομικό κουμπαρά για τους νέους εργαζόμενους με την ιδιωτική ασφάλιση στον τρίτο πυλώνα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στο 247.

Σε αυτό το φόντο ο κ Χατζηδάκης περιορίστηκε να αποδώσει σε γλωσσικό ολίσθημα και κακιά στιγμή τις αναφορές Καραγκούνη περί μοντέλου Πινοσέτ, χωρίς ωστόσο να απαρνηθεί την ουσία του ασφαλιστικού Πινοσέτ.

Ομολογία Χατζηδάκη για απολύσεις όλων των συμβασιούχων

Σχην κυνική ομολογία ότι η Ν.Δ θα προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση προχώρησε χθες ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η… εξαγγελία Χατζηδάκη, την οποία έχει προαναγγείλει ούτως ή άλλως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο παρελθόν, στις δηλώσεις του οποίου προσέτρεξε ο Αντιπρόεδρος όταν αντιλήφθηκε τι… ξεστόμισε, δείχνει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο σε σχεδόν 80.000 συμβασιούχους που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε υπουργεία, δήμους και υπηρεσίες.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ δίνοντας το στίγμα των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή’Εκθεση Θεσσαλονίκης ανέδειξε το γαλάζιο νεοφιλελεύθερο όραμα που αφορά την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτου και την απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Σας μίλησα ήδη για αυτούς που είναι επίορκοι. Όσον αφορά στους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος.

»Το Σύνταγμα λέει ότι οι συμβασιούχοι είναι συμβασιούχοι. Δε μπορούμε να έχουμε συνεχείς παρατάσεις. Είτε το εφαρμόζουμε το Σύνταγμα είτε το καταργούμε».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου «επομένως θα φύγουν. Γιατί είχαμε και συμβασιούχους σε δικές σας κυβερνήσεις που μονιμοποιήθηκαν» ο κ. Χατζηδάκης αρκέστηκε να πετάξει την καυτή πατάτα στον αρχηγό της ΝΔ, σημειώνοντας πως «έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτές οι δηλώσεις ισχύουν. θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Ό,τι λέει το Σύνταγμα».

Η κυνική ομολογία της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει» καταλήγουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Προσλήψεις 1 προς 5 στο Δημόσιο

Πέραν αυτού, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε επίσης την πρόθεση της ΝΔ να συρρικνώσει το Δημόσιο μέσα από την εφαρμογή της αναλογίας μίας πρόσληψης για πέντε συνταξιοδοτήσεις, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει πως χρειάζεται ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους και έχουν εγκρίνει την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση από το Δημόσιο από 1.1.2019.

Σχετικά άρθρα