Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κώστας Δουζίνας: «Μηδέν» πήρε η Νέα Δημοκρατία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (βίντεο)

Κώστας Δουζίνας: «Μηδέν» πήρε η Νέα Δημοκρατία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιώργος Κουμουτσάκος, Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστας Δουζίνας, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με μηδέν «βαθμολόγησε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Birkbeck, Κώστας Δουζίνας, τη στάση της Ν.Δ. στα θέματα εξωτερικής πολιτικής καθώς αποχώρησε από την συνεδρίαση της Επιτροπής αντιμετωπίζοντας με μικροκομματισμό τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

«Το Εθνικό Συμβουλίο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει μια πρόταση που έγινε από το ΥΠΕΞ ακολουθώντας μια αρχική πρόταση που είχε γίνει από το Ποτάμι» εξήγησε ο κ. Δουζίνας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Σήμερα οι αντιπρόσωποι της Ν.Δ. είπαν ότι δεν θα συμμετάσχουν αν δεν προηγηθεί συζήτηση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Μάλιστα το ΥΠΕΞ είχε στείλει την πρόσκληση πριν από ένα μήνα, στις 16 Αυγούστου καθώς και την ημερήσια διάταξη.

»Δεν είχαν ζητήσει την αλλαγή της ατζέντας τότε όπως είπε ο κ. Κοτζιάς.

»Επιπλέον τα θέματα αυτά είχαν συζητηθεί ήδη σε άλλες συνεδριάσεις» υπογράμμισε ο κ. Δουζίνας.

«Αν βάλεις στους φοιτητές σου ένα θέμα και σου απαντήσουν κάτι άλλο, τους βάζεις 0 στις εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Η Ν.Δ. είχε το δικαίωμα προφανώς να ζητήσει άλλη ατζέντα και δεν το ζήτησε».

Ο κ. Δουζίνας εξέφρασε τη θλίψη του που «την τελευταία περίοδο η εξωτερική πολιτική έχει γίνει πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων κυρίως εκ μέρους της Ν.Δ.».

«Όταν η αντιμετώπιση της εξωτερικής πολιτικής περνάει από τα πάνελς στις επιτροπές και στο Εθνικό Συμβούλιο εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να υπάρχει η μεγαλύτερη εθνική συναίνεση έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

«Ελπίζω η Ν.Δ. να μην το συνεχίσει γιατί θα έπρεπε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε αυτά τα θέματα» πρόσθεσε.

Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη εδώ: Πρωτοφανές! Ο Κουμουτσάκος άρχισε τις υστερίες μέσα στο ΥΠΕΞ αδιαφορώντας για την εθνική ασφάλεια της χώρας

Δείτε το απόσπασμα σε βίντεο:

Σχετικά άρθρα