Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνική ομολογία: Η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους – Σφοδρή επίθεση Μαξίμου

Κυνική ομολογία: Η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους – Σφοδρή επίθεση Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία, Συμβασιούχοι,

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου με την «κοινωνική» ατζέντα της ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς μετά το σάλο από την πρόταση της ΝΔ για ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, το πρωθυπουργικό γραφείο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Πειραιώς με αφορμή τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ για τους συμβασιούχους του Δημοσίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του 247 ο Κωστής Χατζηδάκης ούτε λίγο ούτε πολύ ομολόγησε την πρόθεση της ΝΔ να απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου, επικαλούμενος τη συνταγματική νομιμότητα (η οποία τηρείται και σήμερα χωρίς να έχουν απολυθεί).

«Εσείς δεσμεύεστε ότι δεν θα κινδυνεύσει κανένας στο Δημόσιο με απόλυση. Με τους συμβασιούχους τι θα γίνει;» ρώτησε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού, με τον κ. Χατζηδάκη να απαντά:

«Σας μίλησα ήδη για αυτούς που είναι επίορκοι. Όσον αφορά στους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος.

»Το Σύνταγμα λέει ότι οι συμβασιούχοι είναι συμβασιούχοι. Δε μπορούμε να έχουμε συνεχείς παρατάσεις. Είτε το εφαρμόζουμε το Σύνταγμα είτε το καταργούμε».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου «επομένως θα φύγουν. Γιατί είχαμε και συμβασιούχους σε δικές σας κυβερνήσεις που μονιμοποιήθηκαν» ο κ. Χατζηδάκης αρκέστηκε να πετάξει την καυτή πατάτα στον αρχηγό της ΝΔ, σημειώνοντας πως «έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτές οι δηλώσεις ισχύουν. θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Ό,τι λέει το Σύνταγμα».

Η κυνική ομολογία της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει» καταλήγουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σχετικά άρθρα