Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η ΝΔ θέλει ασφαλιστικό Πινοσέτ για να δώσει τις εισφορές σε εταιρίες τύπου ENERGA»

«Η ΝΔ θέλει ασφαλιστικό Πινοσέτ για να δώσει τις εισφορές σε εταιρίες τύπου ENERGA»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Βίντεο, Εφημερίδα Αυγή, Κώστας Καραγκούνης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Όσο προσπαθεί η ΝΔ να καλύψει την «γκάφα» Καραγκούνη για το ασφαλιστικό τόσο χειρότερο γίνεται… καθώς αποκαλύπτει τι μας επιφυλάσσει για τις συντάξεις, όταν και αν ποτέ γίνει κυβέρνηση.

«Έχουμε συνολική θέση για το ασφαλιστικό. Είναι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα» είπε ο κ. Βορίδης που για να υπερασπιστεί το συνάδερφό του κ. Καραγκούνη πρόσθεσε ότι εφαρμόζεται σε άλλες 15 δυτικές χώρες εκτός από τη Χιλή.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί επιχείρημα για την ορθότητά της πρότασης της Ν.Δ., αλλά μάλλον δεν απασχολεί τον κ. Βορίδη κάτι τέτοιο που ενδιαφέρεται απλά να λειάνει τις εντυπώσεις.

Ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος εξήγησε στο πάνελ του ΣΚΑΙ πού αποσκοπεί η «πρόταση» της Ν.Δ. για ασφαλιστικό Πινοσέτ:

«Ο δεύτερος πυλώνας που θέλετε να τον κάνετε κουμπαρά όπως στη Χιλή και να δώσετε τα λεφτά σε κάποιον σαν της Energa.

»Σε όλη την Ευρώπη είναι στο δημόσιο ενώ η Ν.Δ. μιλά για ιδιωτικοποίηση του δεύτερου πυλώνα δηλαδή των επικουρικών».

Για αυτό το λόγο έχουν βάλει στόχο τον νόμο Κατρούγκαλο, που έχει πλεόνασμα και ενοχλούνται από τα νούμερα που λένε για «1.5 δισ. πλεόνασμα» όπως ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο κ. Βορίδης αντ’ αυτού βλέπει μόνο τσάκισμα επιχειρήσεων βάζοντας ως προμετωπίδα τους ελεύθερους επαγγελματίες και «αύξηση της ανεργίας» την ώρα που καταγράφεται σημαντική μείωσή της;

Σχετικά άρθρα