Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο Μητσοτάκης υπερασπιζόταν στη Βουλή τη σύνθετη ονομασία erga omnes (βίντεο)

Όταν ο Μητσοτάκης υπερασπιζόταν στη Βουλή τη σύνθετη ονομασία erga omnes (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Βαλκάνια, Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Δεκατέσσερις μήνες πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όχι μόνο υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αλλά και πίεζε και την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι βάσει αυτής της «εθνικής θέσης» θα προχωρούσε σε διαπραγματεύσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξαδρος Τριανταφυλλίδης μέμφθηκε την αξιωματική Αντιπολίτευση για την αλλοπρόσαλλη στάση της στο ζήτημα της ονομασίας, υπενθυμίζοντας, μιλώντας στη τηλεόραση του Alpha, τη θέση του προέδρου της στη Βουλή τις 11 Ιουλίου του 2017, όταν υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία, με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να χειροκροτούν με θέρμη τον αρχηγό τους, όπως διακρίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Στη συνέχεια αναφερόμενος σε άρθρα της συμφωνίας ο κ. Τριανταφυλλίδης διευκρίνισε:

«Αυτό συνομολόγησε, αυτό συμφώνησε ο κ.Ζάεφ. Αφού το 1.3.β της συμφωνίας αναφέρεται σε μακεδονική ιθαγένεια, ως γεωγραφικός όρος, στο 1.3.γ. αναφέρεται σε μακεδονική γλώσσα που ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών, καταλήγει στο 1.3.δ, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.

»Τι μας λέει το άρθρο 7; Ότι όλος ο μακεδονικός ιστορικός χρόνος, από τον Μ.Αλέξανδρο και την εποχή των διαδόχων μέχρι σήμερα, είναι ελληνικός(7.2.)».

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

(11 Ιουλίου 2017 | Βίντεο) «Όταν οι Μακεδόνες βουλευτές χειροκροτούσαν τον κ. Μητσοτάκη που υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία»

Σχετικά άρθρα