Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόμαχος της ύπαρξης ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ο Μπόλαρης

Πρόμαχος της ύπαρξης ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ο Μπόλαρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Βουλή των Ελλήνων, Μάρκος Μπόλαρης,

Την εθνική και στρατηγική αναγκαιότητα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας ανέδειξε με παρέμβασή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών και ιδεολογικά πατριώτης σοσιαλιστής, Μάρκος Μπόλαρης, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλή.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ο στρατηγικός αυτός τομέας αντιμετωπίζει μπορεί να αναδιοργανωθεί τόνισε ο κ. Μπόλαρης, σε θέματα άμυνας αλλά και ανάπτυξης με εξωστρεφή προσανατολισμό και δυνατότητες εξαγωγών.

Επεσήμανε μάλιστα πως οι πιέσεις που ασκούνται για συρρίκνωση μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας από τους εποπτεύοντες στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν εκπορεύονται μόνο από τις ανάγκες του προγράμματος, αλλά αποβλέπουν στην προώθηση των συμφερόντων των δικών τους αμυντικών βιομηχανιών.

Είναι επιτακτικό τόνισε ο Μάρκος Μπόλαρης να ενημερωθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για το επιχειρησιακό σχέδιο και την πραγματική κατάσταση που αφορά ένα κρίσιμο τομέα της χώρας.

Υπενθύμισε μάλιστα πως, πριν από ένα περίπου χρόνο, στην Επιτροπή η κα Μαριέτα Γιαννάκου, ενημέρωνε τα μέλη για τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο τονίζοντας η ίδια πως όταν υπάρχει μια μεγάλη ομοειδής βιομηχανία σε άλλη χώρα της Ευρώπης, για ποιο λόγο δεν συνεργαζόμαστε. Καλούσε έμμεσα δηλαδή την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εισαγωγές και κατά συνέπεια σε κλείσιμο των αντί δικών μας βιομηχανιών.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Μπόλαρης έθεσε το ερώτημα αν η τεχνογνωσία του εναπομένοντος προσωπικού εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της αμυντικής μας βιομηχανίας και της ικανότητάς της να στηρίξει αφενός τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και να διεκδικήσει αφετέρου δουλειές στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα