Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναλαμβάνει «πρεσβευτής ανακύκλωσης» – Πώς το σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναλαμβάνει «πρεσβευτής ανακύκλωσης» – Πώς το σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανακύκλωση, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Τζέφρι Πάιατ,

Ρόλο πρεσβευτή για τη προώθηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως έγινε γνωστό στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο περίπτερο των εταιριών Τexan και Envipco, κατά την περιήγηση του στους χώρους της 83ης ΔΕΘ.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενούνται εταιρείες- κολοσσοί των ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι της Texan και της Envipco του έδειξαν μαγνητοσκοπημένο βίντεο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη διάρκεια του οποίου ο σταρ του ΝΒΑ, έστειλε το μήνυμα πως «η ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα, και στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι μια ομάδα.

»Γιατί η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Ας αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον πλανήτη μας σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλάβαμε».

Προς το τέλος του μηνύματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήρε τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σχολίασε:

«Ο Γιάννης είναι η καλύτερη επένδυση στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι των εταιρειών χάρισαν στον πρωθυπουργό και στον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, από μία φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, με το νούμερο 34, υπογεγραμμένη από τον διεθνή καλαθοσφαιριστή.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ο οποίος συνοδευόταν από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, ενώ ανακύκλωσε ένα πλαστικό μπουκάλι στο αυτόματο μηχάνημα.

Η ελληνική εταιρία Texan και η αμερικανική Envipco μαζί, επενδύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας στην Ελλάδα την πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης εκτός συνόρων Αμερικής, καθιστώντας την Ελλάδα κεντρικό κόμβο για όλη την Ευρώπη. Η πρώτη μονάδα παραγωγής θα εγκαινιαστεί στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Σχετικά άρθρα