Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόμπεο: Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Πόμπεο: Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Σκόπια, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πόμπεο, με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της γειτονικής χώρας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της «Μακεδονίας» (σ.σ. αναφέρεται σε «λαό της Μακεδονίας» και όχι σε «Μακεδόνες») για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου».

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται πως οι ΗΠΑ συγχαίρουν τη γειτονική χώρα για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, «η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της «Μακεδονίας» και ολόκληρη την περιοχή.

»Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη.

»Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη «Μακεδονία» καθώς προχωράει να καταλάβει, τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια».

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως προσβλέπει σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα