Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους «άριστους» της Ν.Δ. και ο Μηλιώνης- Τι αποκαλύπτεται για τη σχέση του με τον ανιψιό του Μητσοτάκη

Στους «άριστους» της Ν.Δ. και ο Μηλιώνης- Τι αποκαλύπτεται για τη σχέση του με τον ανιψιό του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, HELLAS POWER, Offshore Εταιρείες, Άρης Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Ενέργεια, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο,

«Μυρίζει» ΝΔ από όλες τις πλευρές το σκάνδαλο Energa. Μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τις σχέσεις του ανιψιού του Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και τις off shore του, στην… οικογενειακή φωτογραφία της ΝΔ μπαίνει και ο Βασίλης Μηλιώνης της Hellas Power, όπως γράφει το documentonews.gr

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής του σκανδάλου που μέσω off shore μετέφερε εκατομμύρια δημόσιου χρήματος στο εξωτερικό, σχετίζεται επίσης με τον Γρηγόρη Αλέξανδρο Δημητριάδη. Όπως κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος, ο Δημητριάδης ήταν εκείνος που του σύστησε τον Μηλιώνη, προκειμένου να συνεργαστούν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε και ο Αριστείδης Φλώρος στην κατάθεσή του, ο Βασίλης Μηλιώνης είχε στενές σχέσεις με τον Γρηγόρη Αλέξανδρο Δημητριάδη αφού, όπως είπε:

«Μου ζήτησε (σ.σ. ο Δημητριάδης) να επικοινωνήσω με τον Βασίλειο Μηλιώνη, με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής μελλοντικής μας συνεργασίας στον χώρο της ενέργειας.

»Η επαφή αυτή έγινε το Μάιο του 2009, όταν εγώ δεν γνώριζα τον Βασίλειο Μηλιώνη και όπως πληροφορήθηκα από τον κ. Δημητριάδη υπάρχει στενή οικογενειακή σχέση μεταξύ των οικογενειών Μηλιώνη και Μητσοτάκη».

Να σημειωθεί ότι σε άλλη κατάθεση ο Αριστείδης Φλώρος υποστηρίζει ότι η Κατερίνα Μητσοτάκη, αδελφή του προέδρου της ΝΔ και μητέρα του Γρηγόρη Αλέξανδρου Δημητριάδη, ήταν εκείνη που του τηλεφώνησε ώστε να προωθήσει τη συνεργασία με τον Βασίλη Μηλιώνη.

Παράλληλα, το Documento της Κυριακής αποκαλύπτει νέα έγγραφα που στοιχειοθετούν τη σχέση του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη δημιουργία της off shore του Φλώρου αλλά και την κοινή τους εταιρεία που δημιουργήθηκε την εποχή κατά την οποία η Energa ξεκινούσε το μεγάλο κόλπο.

Ο άνθρωπος που φαίνεται ως ιδιοκτήτης της off shore που μετέφερε δεκάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό ήταν συνεργάτης του Αβέρωφ και διορισμένος από τη ΝΔ το 2007 σε κρατικό οργανισμό. Επίσης, το Documento της Κυριακής αποκαλύπτει το ρόλο συγγενικού προσώπου του Μηλιώνη με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το καλοκαίρι του 2014 οι φωτογραφίες του Βασίλη Μηλιώνη στη Μύκονο και τα ρεπορτάζ που τις συντρόφευαν κυκλοφόρησαν παντού, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο κ. Μηλιώνης, όπως διαβάζουμε στα επίμαχα ρεπορτάζ, δαπάνησε περίπου 100.000 ευρώ –όσο ήταν και το ποσό της εγγύησης που απαιτήθηκε για την αποφυλάκισή του- σε μια εβδομάδα στο νησί των ανέμων, όπου φιλοξενούσε 30 καλεσμένους του.

Πηγή: www.documentonews.gr

Σχετικά άρθρα