Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Η ΔΕΘ θα δώσει το σήμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει

Παππάς: Η ΔΕΘ θα δώσει το σήμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Νίκος Παππάς, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, με το σήμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενώ αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες μίλησε για μια καινούρια μέρα στην ελληνική τηλεόραση με ρυθμιστικό πλαίσιο και σημαντικά κίνητρα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

Μιλώντας για τη ΔΕΘ και για το θέμα των συντάξεων εν όψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, ο Ν. Παππάς είπε ότι η τελική ημερομηνία για να αποφασισθεί το μέτρο είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν καλά ταμειακά αποτελέσματα, συνεπώς δεν θα υπάρξει λόγος για να εφαρμοστεί το μέτρο.

Σχετικά επίσης με τη ΔΕΘ και την αμερικανική αποστολή, είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ πολλαπλασιάζει τα θετικά μηνύματα της ανάκαμψης που η ελληνική Πολιτεία θέλει να στείλει.

«Η Ελλάδα έχει και τα μυαλά και τις δυνατότητες να παράξει προϊόντα τεχνολογίας, ψηφιακά που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές μας», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ενημερώνοντας ότι αύριο Παρασκευή αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη το τρένο με τη συμμετοχή του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και τις 120 νεοφυείς επιχειρήσεις και τα εργαστήρια ρομποτικής, για «να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».

«Όλοι μαζί να δώσουμε το σήμα ότι η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, ούτε το βόρειο γείτονά της και μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια» σημείωσε.

Ο κ. Παππάς σε σχέση με τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση με το ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για μια πιο περίπλοκη διαδικασία, καθώς στις περιφερειακές άδειες θα πρέπει να καταλήξουν σε αριθμό ανά Περιφέρεια, οπότε θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου ΨΗΠΤΕ που εισήχθη στη Βουλή για την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, ο κ. Παππάς -αφού χαρακτήρισε άτιμο και ανήθικο 400.000 συμπολίτες μας να μην έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό σήμα- είπε ότι τώρα, βάσει των πρωτοβουλιών που πάρθηκαν, μετά τη Θράκη και τα νησιά της παραμεθορίου, θα καλυφθούν μέσω επιδότησης όλες οι «λευκές» περιοχές της χώρας που δεν μπορούσαν να δουν τα ελληνικά κανάλια.

Απαντώντας επίσης για τις κινήσεις του υπουργείου του αναφορικά με το γρήγορο Ιντερνετ, επισήμανε ότι έχει κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, ιδιωτικές και δημόσιες, για να φτάσει η οπτική ίνα σε κάθε νοικοκυριό.

Προέτρεψε, επίσης, τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου για το super fast broadband και να ενημερωθούν εάν ήδη είναι σε περιοχή που καλύπτεται από την οπτική ίνα, κάνοντας λόγο για 30πλάσιες ταχύτητες συνδεσιμότητας.

Σχετικά άρθρα