Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετρόπουλος: Η πρόταση Μητσοτάκη οδηγεί σε συντάξεις Βουλγαρίας (βίντεο)

Πετρόπουλος: Η πρόταση Μητσοτάκη οδηγεί σε συντάξεις Βουλγαρίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστάσιος Πετρόπουλος, Ασφαλιστικές Εισφορές, Βίντεο, Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Εργασίας,

Εφόλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, όπου απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων λέγοντας:

«Εχουμε όλα τα επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε ότι δεν χρειάζεται να περικοπούν οι συντάξεις το 2019. Τείνουμε για ρεκόρ πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ το 2018, έχουμε πολλαπλάσια απόδοση τέτοια που μας επιτρέπει να μην κάνουμε την περικοπή.

»Είναι ζήτημα κεντρικού σχεδιασμού αν για ένα μέρος θα ισχύσει η περικοπή για να πάνε τα χρήματα υπέρ των ασθενέστερων».

Εξήγησε ότι σήμερα «το πλαφόν στο ύψος των συντάξεων είναι μέχρι τις 2.000 και μέχρι τις 3.000 όταν είναι περισσότερες από μία οι συντάξεις. Το 2019 θα επιστρέψουμε σε όσα ίσχυαν το 2015 για όσες συντάξεις περιορίστηκαν με βάση το πλαφόν».

Οι εκκρεμεις συντάξεις -συνέχισε- είναι περίπου 47.000 και το αργότερο τον Μάρτιο θα έχουν εκκαθαριστεί. «Από τον Γενάρη του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 δώσαμε 696.280 συνταξιοδοτικές παροχές».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό υποστήριξε τα εξής:

«Αν περικόψει τις ασφαλιστικές εισφορές όσο λέει ο Κ. Μητσοτάκης είναι βέβαιο ότι, με βάση τη μνημονιακή δέσμευση για τη συνταξιοδοτική δαπάνη, τότε θα υπάρξει κατ ανάγκην δραματική περικοπή των συντάξεων. Ο δρόμος που δείχνει η ΝΔ είναι για συντάξεις Βουλγαρίας, 250 ευρώ».

Σε σχέση με τον ιδιωτικό πυλώνα στην ασφάλιση που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι. Ποιοι μπορούν να πληρώνουν ιδιωτική εταιρεία για την ασφάλισή τους; Πολύ λίγοι και πλούσιοι. Προαιρετική ασφάλιση δεν είναι σύμφωνη με το σύνταγμά μας που την ορίζει ως καθολική και υποχρεωτική».

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Πετρόπουλος, «εντός του Σεπτεμβρίου, το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, θα βγουν οι πρώτες αποφάσεις για όσους έχουν μπλοκάκι και οφείλουν εισφορές. Θα διαγραφούν οφειλές που δεν ήταν υποχρωτικές αλλά καταλογίστηκαν λόγω στρέβλωσης του συστήματος».

Αναστάσιος Πετρόπουλος . υφυπουργός Εργασίας , αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων . Καλεσμένος στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Posted by Ραδιόφωνο 24/7 on Wednesday, 5 September 2018

Σχετικά άρθρα