Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Εργασίας: Ποιους θέλει να ρίξει στον Καιάδα ο Κ. Μητσοτάκης

Υπουργείο Εργασίας: Ποιους θέλει να ρίξει στον Καιάδα ο Κ. Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας,

«Μανιφέστο κοινωνικού κανιβαλισμού» χαρακτηρίζει τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξη χθες Τρίτη.

Όπως παρατηρεί το υπουργείο, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να παρουσιάσει ως φιλική προς τη νέα γενιά την πρότασή του για το ασφαλιστικό, ενώ αυτή αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μανιφέστο νεοφιλελευθερισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού».

Σημειώνει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «στρέβλωση που πρέπει να αλλάξει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του Ν.4387/16, παρουσιάζοντας την πλήρη ανταποδοτικότητα ως κάτι το δίκαιο».

«Υπόσχεται, δηλαδή, να ρίξει στον Καιάδα όσους προφανώς χωρίς δική τους επιλογή και εν μέσω της κρίσης που έπληξε τη χώρα, έχουν λίγα ένσημα και μεγάλα διαστήματα ανεργίας» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Κατηγορεί παράλληλα τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «υπόσχεται να παραδώσει σε ιδιωτικές εταιρείες την επικουρική ασφάλιση, προεξοφλώντας την εξαΰλωση όλων των ήδη καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων» και «αδιαφορώντας για το πώς θα πληρώνονται οι σημερινές επικουρικές συντάξεις, εφόσον εκλείψουν οι εισφορές των νέων εργαζομένων».

Το υπουργείο Εργασίας επικρίνει επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι «μέσω της οριζόντιας μείωσης των εισφορών για την κύρια ασφάλιση, υπόσχεται να ανοίξει ‘τρύπα’ πάνω από 2 δισ. ευρώ ετησίως, καταβαραθρώνοντας το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης που έχει ξανασταθεί στα πόδια του».

«H πρόταση που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί πως κατάφερε η Ν.Δ. να παραδώσει το 2015, μετά από 12 διαδοχικές μειώσεις συντάξεων, ένα ασφαλιστικό σύστημα βαθιά ελλειμματικό» σημειώνει το υπουργείο προσθέτοντας ότι «το σχέδιο επιστροφής του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, των αλλεπάλληλων περικοπών και των ελλειμμάτων του παρελθόντος θα πέσει στο κενό».

Σχετικά άρθρα