Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεφελούδης: Ο Βρούτσης λέει παραμύθια για τις κλαδικές συμβάσεις

Νεφελούδης: Ο Βρούτσης λέει παραμύθια για τις κλαδικές συμβάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Νεφελούδης, Γιάννης Βρούτσης, Κλαδικές Συμβάσεις, Νέα Δημοκρατία,

«Τον προκαλώ να συζητήσουμε δημόσια για το πόσες κλαδικές συμβάσεις ήταν σε ισχύ όσο ήταν υπουργός εργασίας, να δείτε πόσα ψέμματα διατυπώνει ο ίδιος».

Αυτό ανέφερε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Nεφελούδης απαντώντας στον πρώην υπουργό Γιάννη Βρούτση, ο οποίος το πρωί της Τρίτης, έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα σε σχέση με την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.

«Όλα αυτά που αναφέρονται από τον πρώην υπουργό εργασίας είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι» είπε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε ότι ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση οτι εισήγαγε τα 360 ευρώ σαν αμοιβή, εκείνος ήταν που υπέγραψε τον υπο-κατώτατο μισθό.

Νωρίτερα, επικοινωνιακά τεχνάσματα σε σχέση με την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, η επεκτασιμότητα ισχύει αυτόματα.

«Κλαδικές υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά, πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι απλώς η εφαρμογή νόμου του ’90 και ανέφερε ότι η επεκτασιμότητα θα ίσχυε από το 2015 εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι και η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι δρομολογημένη από το 2013 με ψηφισμένο νόμο, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η αύξηση θα εφαρμοστεί με έναν χρόνο καθυστέρηση.

Σημείωσε μάλιστα ότι τον εν λόγω νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε τότε με το επιχείρημα ότι θα επαναφέρει αυτόματα τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ.

Με φόντο τη διαρροή των Wikileaks για το Σκοπιανό, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για φιάσκο καθώς όπως είπε ο στόχος των Σκοπιανών ήταν να παραχωρηθεί η μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, λάθος στο οποίο έπεσε η κυβέρνηση.

Μίλησε επίσης για εμπαιγμό στη νοημοσύνη των πολιτών και εθνικά επιζήμια συμφωνία ενώ επέρριψε ευθύνες και στον Πάνο Καμμένο.

Για τη μήνυση Βαξεβάνη στη Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι η Δημοκρατία κλονίζεται και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μεθόδευση και προσπάθεια διχασμού του λαού.

Σχετικά άρθρα