Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

MRB: 1,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

MRB: 1,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MRB, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Μανώλης Γλέζος, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Τις εξαμηνιαίες τάσεις της έδωσε στη δημοσιότητα η MRB, όπως προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε το διάστημα 5 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2014.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 1,7%, καθώς στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 21,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,8% ΝΔ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,7%, η Ελιά με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%.

Άλλο Κόμμα επέλεξε το 7,1% (μεταξύ των οποίων ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%) ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 19,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,8% και η ΝΔ 24,7%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,6%, «Το Ποτάμι» με 8,4%, η Ελιά με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. Το «Άλλο Κόμμα» συγκεντρώνει το 8,9%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 44% και ακολουθεί η ΝΔ με 32,5%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 4,5% και «Κανένα» το 17,5%, ενώ ένα 1,4% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 38,7% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,9%. Κανένας από τους δυο, απαντάει το 22% και Άλλος/ΔΞ/ΔΑ το 5,4%.

Σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση ότι «η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει μέρος της ΔΕΗ και να δημιουργήσει την λεγομένη «Μικρή ΔΕΗ».

Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με αυτήν την ιδιωτικοποίηση;» το 37,7% απαντάει «σίγουρα διαφωνώ», το 12,4% απαντάει «μάλλον διαφωνώ», το 6,6% απαντάει «σίγουρα συμφωνώ» και το 28% απαντάει «μάλλον συμφωνώ». Η απάντηση «ΔΞ/ΔΑ» συγκέντρωσε 15,2%.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέχει την τρίτη θέση στην κατάταξη με τους πολιτικούς ευρείας αποδοχής και βρίσκεται λίγο παρακάτω από τον κ. Μανώλη Γλέζο και την κ. Λιάνα Κανέλλη, οι οποίοι κατατάσσονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Σχετικά άρθρα