Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο φυλακισμένος Φλώρος «αγγίζει» τον Μητσοτάκη – Όλο το παρασκήνιο

Πώς ο φυλακισμένος Φλώρος «αγγίζει» τον Μητσοτάκη – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, HELLAS POWER, Αλέξης Τσίπρας, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο,

Μπορεί πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου και του Πρωθυπουργού να είναι η στροφή στην πραγματική οικονομία και οι θετικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές, ωστόσο οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Energa και οι διασυνδέσεις Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο, δεν αφήνουν την Ηρώδου Αττικού να… αγιάσει.

Την ώρα που ο Αριστείδης Φλώρος περνά εκ νέου την πύλη των φυλακών, μετά την αποκάλυψη για τα πλαστά έγγραφα βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε λόγω αναπηρίας και η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αναλάβει να να διερευνήσει πώς έφτασαν τα επίμαχα έγγραφα στον κ. Φλώρο, οι αποκαλύψεις για το πρότερο παρελθόν του ανηψιού και συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη ως δικηγόρος και συνέταιρος του Αριστείδη Φλώρου έσκασαν σα βόμβα και ανέβασαν κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρωτάται εάν «υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;».

«Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που καλό θα είναι να σταματήσουν να σιωπούν και να δώσουν πειστικές απαντήσεις», σημειώνει το γραφέιο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά τον κ. Φρουζή, ένας ακόμη άριστος, ο κ. Αριστείδης Φλώρος της Energa, υπήρξε προστατευόμενος της οικογένειας, αφού ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».

«Αναρωτιόμαστε αλήθεια, υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;» αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνοτνας ότι «καλοί οι δικηγόροι του κ. Φλώρου, εξαίρετος μεταξύ αυτών ο κ. Βορίδης, αλλά η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…»

Στην πολυσέλιδη απάντηση της ΝΔ, στην οποία τόνιζε πως ο κ. Δημητριάδης έχει παραιτηθεί από συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου και πως έχει συμβάλλει στη διερεύνιση της υπόθεσης με κατάθεσή του εναντίον του καταδικασμένου επιχειρηματία, το πρωθυπουργικό γραφείο επανήλθε, χαρακτηρίζοντας τις «δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη αστείες» και εγκαλώντας τον για «αμηχανία και πανικό».

«Η αμηχανία και ο πανικός της ΝΔ βγάζουν μάτι» απαντά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «αντί να απαντήσει επί της ουσίας γράφει εκθέσεις περί ανέμων και υδάτων».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου, ως απάντηση στα όσα αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento στο οποίο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «ηθικό αυτουργό», θέτει το ερώτημα:

«Πώς να δικαιολογήσει όμως το γεγονός ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ήταν όχι μόνο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου που έφτιαχνε τις offshore για να κλέψουν το Δημόσιο, αλλά και συνέταιρος του;».

«Όσο για τη συνεργασία του κ. Δημητριάδη με τις δικαστικές αρχές, πολλοί είναι αυτοί που στο παρελθόν έτρεξαν να συνεργαστούν για να γλιτώσουν, όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη.

»Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη είναι αστείες. Το μόνο που δεν είναι αστείο είναι πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ρήμαξαν την Ελλάδα τόσα χρόνια…» ονίζεται στην ίδια ανακοίνωση..

Σχετικά άρθρα