ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στη δημόσια Υγεία”

“Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στη δημόσια Υγεία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συνταγογράφηση, Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα,

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιβολή πλαφόν στη συνταγογράφηση, κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας για καταστροφική πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία επισημαίνοντας ότι το πλαφόν και οι περιορισμοί στη συνταγογράφηση ενσωματώνουν την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή, επιτείνοντας την υγειονομική φτώχεια του πληθυσμού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία και οδηγεί χιλιάδες πολίτες σε αποκλεισμό, εξέδωσε αιφνιδιαστικά υπουργική απόφαση με την οποία ορίζονται τα όρια στη δυνατότητα συνταγογράφησης. Σύμφωνα με την απόφαση καθιερώνονται ελάχιστα, κατώτατα όρια για τη συνταγογράφηση γενοσήμων φαρμάκων, καθώς και πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή!

Πρόκειται για άλλη μια έμπνευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αλλάξει το σύστημα συνταγογράφησης με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της άσκησης του ιατρικού έργου και της πρόσβασης των ασθενών στο φάρμακο. Τα ασφυκτικά όρια που θέτει η παραπάνω υπουργική απόφαση, έχουν σα συνέπεια την αδυναμία των γιατρών ανά την Ελλάδα να χορηγήσουν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική θεραπεία.

Από την εφαρμογή αυτή εξαιρούνται κάποιες κατηγορίες ασθενών, στις οποίες όμως δε συμπεριλαμβάνονται και οι ψυχικά ασθενείς, ιδιαίτερα οι χρόνιοι και όσοι βρίσκονται σε κρίση, οι οποίοι χρειάζονται συγκεκριμένες και εξατομικευμένες δοσολογίες φαρμάκων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ψυχική υγεία τους.

Το πλαφόν και οι περιορισμοί στη συνταγογράφηση ενσωματώνουν την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή, επιτείνοντας την υγειονομική φτώχεια του πληθυσμού και γι αυτό πρέπει να καταργηθούν.

Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με κριτήρια λογιστικά και όχι επιστημονικά! Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν προσφέρουν ασφαλή φαρμακευτική κάλυψη αλλά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Να τους σταματήσουμε!

Σχετικά άρθρα