Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μπορεί να μην χρειαστούν περικοπές στις συντάξεις

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μπορεί να μην χρειαστούν περικοπές στις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Συντάξεις,

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της μη περικοπής των συντάξεων Ευρωπαίος αξιωματούχος. To στέλεχος της Ευρωζώνης είπε πως εφόσον υπάρξει το δημοσιονομικό περιθώριο δεν αποκλείεται οι συντάξεις να παραμείνουν ως έχουν.Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι όλα τα θέματα θα συζητηθούν όταν οι θεσμοί επιστρέψουν στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

«Μπορεί να μην χρειαστούν τώρα περικοπές, όμως μπορεί να χρειαστούν στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», είπε ευρύτερα ο αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, και αναφερόμενος στη δήλωση Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «ολοκληρώθηκε ο κύκλος των περικοπών» στην Ελλάδα.

Σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, ο Ευρωπαίος παράγοντας δήλωσε ότι «υπάρχει η δέσμευση για δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 3.5% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πέρα από αυτό όμως, οι οικονομολόγοι μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ ή κατά. Η απόφαση όμως ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί τα συμφωνημένα».

Σχετικά άρθρα