Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερώτηση ΝΔ για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Ερώτηση ΝΔ για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκη Κεραμέως, Παιδικοί Σταθμοί,

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς με θέμα τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, «παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης», κατέθεσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.

«Είναι άδικο και το κάνετε πράξη» επισημαίνει στην ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Καρέλα, ότι φέτος περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς.

«Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι» τονίζει η κ. Κεραμέως και εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους ρωτάει τους υπουργούς:

«-Πόσα παιδιά θα βρεθούν φέτος εκτός παιδικών σταθμών;

-Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;

-Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;

-Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers;»

Σχετικά άρθρα