Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Αμανατίδης παρέδωσε στον Μάρκο Μπόλαρη

Ο Γιάννης Αμανατίδης παρέδωσε στον Μάρκο Μπόλαρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω φορτισμένου κλίματος παρέδωσε την Πέμπτη ο απερχόμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τις αρμοδιότητές του στον Μάρκο Μπόλαρη.

Ο νέος υφυπουργός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό και πως αυτός «επιχειρεί με επιτυχία την σηματοδότηση νέας πορείας της χώρας, αλλαγή σελίδας στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας».

«Δεν αρκεί η επιστροφή στην Ιθάκη. Μπροστά μας οι προκλήσεις για τη θεμελίωση και την δόμηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου για τον τόπο όχι απλώς για το ξεπέρασμα της κρίσης, μα για την πορεία προς τα μπρός με την ενσωμάτωση στην παραγωγική μας βάση της νεολαίας μας, της πιο προικισμένης νέας γενιάς των Ελλήνων», υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ως «στη συγκυρία αυτή έχω την εξαιρετική τιμή να ενταχθώ με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική ομάδα που χειρίζεται τις προκλήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπό την ηγεσία του υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, συμμαχητή σε κοινούς δημοκρατικούς αγώνες.

»Εν κατακλείδι αναφέρομαι στον φίλο και συνοδοιπόρο, στον συμπατριώτη μου υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δεν εφείσθη κόπων και χρόνου για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του.

»Μεθοδικός και εργατικός, ανθρώπινος και με χαμηλό προφίλ ανταποκρίθηκε με επιτυχία.

»Τον ευχαριστούμε για το υπόδειγμα της μειλίχιας παρουσίας με υπομονή και αποτελεσματικότητα. Η σωρευμένη εμπειρία του θα μας είναι πάντοτε χρήσιμη».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αμανατίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι «εδώ και τρία χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση ευθύνης του υφυπουργού των Εξωτερικών», και έκανε εκτενή απολογισμό του έργου που επιτελέσθηκε στο διάστημα αυτό.

Επιπλέον υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέσα στο εύφλεκτο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική μνεία στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η οποία, όπως τόνισε έχει δώσει προστιθέμενη αξία στη χώρα επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδρομή της για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας, απαλλαγμένης από τα μνημόνια.

Σχετικά άρθρα