Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντά στην Ελληνορθοδοξία ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ

Κοντά στην Ελληνορθοδοξία ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Γκρέγκορι Φλέγκερ, Διπλωματικό Σώμα, Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Τζέφρι Πάιατ,

Κοντά στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Πάιατ σημείωσε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter τα ακόλουθα:

«Σημαντική επίσκεψη με τον επίσκοπο Γαβριήλ στη Μητρόπολη Νέα Ιωνίας και Νέα Φιλαδέλφειας για να μάθουμε περισσότερα για το θετικό ρόλο της εκκλησίας εκεί και τη μακρά ιστορία των κατοίκων στην υποδοχή προσφύγων».

Στη συνέχεια ο κ. Πάιατ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, εν όψει ΔΕΘ και για να συστήσει τον νέο Αμερικανό Πρόξενο στη συμπρωτεύουσα, Γκρέγκορι Φλέγκερ, στους τοπικούς άρχοντες της Μακεδονίας και σε άλλους επιφανείς πολίτες του Βορρά.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη μιλά άπταιστα τα ελληνικά και έχει σπουδάσει -μεταξύ άλλων- ιστορία.

Ο Τζέφρι Πάιατ έχει δείξει από την αρχή της θητείας του στη χώρα μας μεγάλο και ουσιαστικό ενδιαφέρον στην Ελληνορθοδοξία και οι σχέσεις του με πολλούς ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι εξαιρετικές.

Σχετικά άρθρα