Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης κατά Στουρνάρα: Είναι ένας από την ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα και δεν πλήρωσε τίποτα

Πολάκης κατά Στουρνάρα: Είναι ένας από την ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα και δεν πλήρωσε τίποτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Λουκάς Παπαδήμος, Παύλος Πολάκης, Χρεοκοπία,

Νέα επίθεση «στην ελίτ, που χρεοκόπησε τη χώρα», με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφερόμενος στην κριτική που ασκήθηκε στο πρόσφατα διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, σχολιάζουν πως κατηγορούν τον πρωθυπουργό για διχαστικό λόγο και επίθεση κατά πάντων «αυτοί, που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Κάνει δε ειδική αναφορά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που ανήκει, όπως λέει, στην «ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα και δεν πλήρωσε τίποτα».

Τον χαρακτηρίζει «υπηρέτη του συστήματος» και προσθέτει ότι θα συνεχίσει να ασκεί κριτική τόσο στον κεντρικό τραπεζίτη όσο και στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

«Τους πείραξε πολλούς που είπε ο Τσίπρας ότι τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες.

»Αυτό δείχνει και τον βαθμό διαπλοκής πολλών ΜΜΕ με όλο αυτό το σύστημα εξουσίας κράτος-τράπεζες-ΜΜΕ που υπηρετώντας τα συμφέροντα 80-100 οικογενειών είχαν κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «όλο το παλιό σύστημα που σπαρταράει σαν το ψάρι, ειδικά τώρα που φύγαμε από την στενωπό, αγωνιά να περάσει στον κόσμο την γραμμή «όλοι ίδιοι είναι».

»Όσο κι αν προσπαθούν δεν θα το καταφέρουν».

Σημειώνει δε ότι «απέναντι βάζουμε αυτούς που ήταν οργανικά στοιχεία του συστήματος διαπλοκής και θέλουν να επανέλθουν για να συνεχίσουν τα ίδια.

»Τον κόσμο δεν τον βάζουμε απέναντι, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ακόμη την ανάγκη για χάραξης μίας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής, που θα στηρίζεται στην δίκαιη κατανομή του πλούτου, την αλλαγή του κράτους μέσω αποκέντρωσης των δομών, την ταχύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην προσεχτική αύξηση δαπανών σε παιδεία και υγεία.

Αναφέρει ότι στον Προϋπολογισμό, που θα συνταχθεί μέχρι τον Οκτώβριο, δεν θα περιλαμβάνεται περικοπή των συντάξεων, ενώ σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πολιτών που πρόκειται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ τονίζει ότι «η λύση δεν είναι να γυρίσουμε στο κράτος της μίζας και της συναλλαγής πριν από το 2009, αλλά να επανακτήσουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδύναμων, με ανακούφιση των τίμιων μεσαίων στρωμάτων που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της κρίσης, γι’ αυτό και θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις από το υπερπλεόνασμα».

Ερωτηθείς αν επιθυμεί να παραμείνει αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντά «έχουμε κάνει ήδη πολλά, το έργο ποτέ δεν τελειώνει. Είμαστε όλοι στρατιώτες και ο στρατηγός επιλέγει».

Αναφορικά με το αν επιμένει στην δήλωσή του για τον τελικό αριθμό των θυμάτων στην τραγωδία στο Μάτι που «θολώνει» το ότι «το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά», ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για «μεγάλη σπέκουλα που παίχθηκε στην προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση», καθώς και για διαστρέβλωση των όσων είπε, καθώς ο ίδιος είχε τονίσει την τεράστια προσπάθεια με στιγμές «ανείπωτου ηρωϊσμού από το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό, τους βατραχανθρώπους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Περιφέρεια».

«Υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν καλά, και ναι, “μαυρίζει” αυτή την εικόνα ηρωϊσμού, απο την στιγμή που υπήρξαν 95 νεκροί. Αυτό είναι κάτι πολυ βαρύ. Και μετά άρχισαν την επίθεση» καταλήγει στην συνέντευξή του ο κ. Πολάκης.

Σχετικά άρθρα