Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα δωρίζει στην Αίγυπτο 92 τεθωρακισμένα BMP-1 που έχουν αποσυρθεί από τον Ελληνικό Στρατό

Η Ελλάδα δωρίζει στην Αίγυπτο 92 τεθωρακισμένα BMP-1 που έχουν αποσυρθεί από τον Ελληνικό Στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άρματα Μάχης, Ελληνικός Στρατός, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χερσόνησος του Σινά,

Στην Αίγυπτο πρόκειται να δωρίσει η Ελλάδα 92 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ρωσικής προέλευσης ΒMP-1, τα οποία πλέον έχουν αποσυρθεί από τον Ελληνικό Στρατό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα news.gr, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), με θέμα τη χορήγηση άδειας εξαγωγής στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας για τη Δωρεά 92 ΤΟΜΑ BMP-1 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα είχαν αποκτηθεί από αποθέματα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και άλλες χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, μετά τη διάλυσή τους και κάλυπταν την ανάγκη για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Η Αίγυπτος θα πληρώσει για τον αναγκαίο τεχνικό έλεγχο και επαναφορά τους σε λειτουργική κατάσταση, ο οποίος θα γίνει στις εταιρείες που αναφέρει η ΓΔΑΕΕ στην ανακοίνωσή της, αφήνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα στο προϋπολογισμό, τουλάχιστον του ΥΠΕΘΑ.

Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται περαιτέρω και η σχέση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, ή οποία πρόκειται να τα αξιοποιήσει, δίνοντάς τα κατά πάσα πιθανότητα στην Αστυνομία και άλλες Αρχές Ασφαλείας που δρουν στην περιοχή του Σινά όπου υπάρχει δράση τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα