Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπακογιάννη: Ο Κυριάκος δεν θα παρασυρθεί από την παροχολογία

Μπακογιάννη: Ο Κυριάκος δεν θα παρασυρθεί από την παροχολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη,

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα σοβαρότητας. Χρειάζεται να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ότι ο πολιτικός που του μιλάει, αυτά τα λίγα που λέει θα τα κάνει πράξη αύριο βάσει προγράμματος» τονίζει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην παρουσία του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» εκτίμησε ότι δεν θα παρασυρθεί από την παροχολογία και «ξέροντας ότι σε λίγο θα αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, θα πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό: αυτά μπορώ να κάνω, αυτά θα τα κάνω, γι’ αυτά δεσμεύομαι και ούτε ένα παραπάνω, ούτε ένα λιγότερο».

Σχολιάζοντας επίσης την επόμενη μέρα χωρίς μνημόνια, υποστήριξε ότι «η 21η Αυγούστου θα έπρεπε να ήταν μια μέρα, στην οποία η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, όμως δυστυχώς είναι μια μέρα που τελείωσε η φθηνή χρηματοδότηση των Ευρωπαίων και η Ελλάδα πλέον πρέπει να σταθεί στα πόδια της απευθυνόμενη στις αγορές, οι οποίες στη φάση αυτή δείχνουν πολύ μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Και συνεχίζοντας η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι από τη μία η φτηνή χρηματοδότηση τελείωσε, η λιτότητα συνεχίζεται με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση 5,5 δισ. Μια λιτότητα, η οποία έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του.

»Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες πολίτες, μια θηλιά η οποία σφίγγει κάθε μέρα».

Είπε ακόμα πως η ίδια περίμενε, στην Ιθάκη, «ένας άνθρωπος 44 ετών, ο οποίος βγαίνει να μιλήσει στον ελληνικό λαό γι’ αυτή την καινούργια μέρα, θα του μιλήσει για το μέλλον, θα του πει τις προτάσεις του, και αντ’ αυτού υπάρχει ένα βαθύ διχαστικό μήνυμα.

»Αυτή την ευθύνη την έχει ακέραια ο κ. Τσίπρας, και σας το λέω με λύπη, δεν θα ήθελα να είναι έτσι, αλλά τι να κάνουμε που η συναίνεση θέλει δύο, είναι σαν το τανγκό;»

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένα σε τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η αστυνομία, ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Σχετικά άρθρα