Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει απολέσει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τη τρόικα

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει απολέσει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τη τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Economist, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, διότι όπως είπε η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην εφαρμογή των μνημονίων και κατ’ επέκταση έχει απολέσει τη δυνατότητα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, έστειλε από το βήμα του Economist ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αντέτεινε την πρόταση για τη διεξαγωγή μίας ευρωπαϊκής διάσκεψης για τη ρύθμιση συνολικά του ευρωπαϊκού χρέους.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να ανοίξει τον δρόμο της διαβούλευσης» για το ζήτημα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση για τη διεξαγωγή αντίστοιχου δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος ευρύτερα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιζητεί δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που -μετά από «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση»- θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και θα λειτουργούν ως αναπτυξιακά εργαλεία.

Πρέπει να απεντάξουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και να την επανεντάξουμε ως ισότιμο μέλος στην ΕΕ, στην Ευρώπη των κοινωνικών κατακτήσεων, είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε βασική επιλογή του ελληνικού λαού».

Σχετικά άρθρα