Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηδάκης: Διχαστικό το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Χατζηδάκης: Διχαστικό το διάγγελμα του πρωθυπουργού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωστής Χατζηδάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

«Η Ν.Δ. θα μείνει μακριά από τον λαϊκισμό και την αερολογία και θα ακολουθήσει ένα δρόμο ευθύνης. Αυτό σημαίνει ότι οι υποσχέσεις μας είναι και θα είναι μετρημένες και ότι η προσπάθειά μας θα είναι να τιμήσουμε αυτές τις υποσχέσεις» τονίζει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να στείλει διεθνώς το μήνυμα ότι αλλάζει πορεία και ότι γίνεται μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα.

«Αν η Ελλάδα δεν έχει ορθοποδήσει μετά από δέκα χρόνια κρίσης, δεν έχει ορθοποδήσει και διότι δεν υπήρξε το κλίμα συνεννόησης που υπήρξε σε άλλες χώρες και είχαμε τις εκρήξεις και τις επιθέσεις με τους γερμανοτσολιάδες, και τους προδότες και όλα τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί φούντωσε ένα κλίμα λαϊκισμού, το οποίο οδήγησε ορισμένους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια κατάληψη στην Ευρώπη για να περάσει το δικό μας», σημείωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε ότι «παρά τους πανηγυρισμούς ότι φεύγουμε από το τρίτο μνημόνιο, το τέταρτο μνημόνιο μας λέει από σήμερα καλημέρα, με τις περικοπές των συντάξεων, με την περικοπή του αφορολόγητου, που ισοδυναμεί με έναν μισθό, με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που παλιότερα τα ξόρκιζε η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού το χαρακτήρισε πολωτικό και διχαστικό που, όπως υπογράμμισε, «μειώνει και τον ίδιο του τον θεσμικό ρόλο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χατζηδάκης, «η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει πάρα πολύ αρνητικά δείγματα γραφής σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα», καταλογίζοντάς της ότι έχει «το παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα και τη δημαγωγία», επισημαίνοντας ότι «έχει οπισθοδρομήσει την οικονομία πάρα πολύ» και «τα τελευταία τρία χρόνια το μέσο νοικοκυριό έχασε 8.220 ευρώ σε σχέση με αυτά που θα είχε, αν τα πράγματα εξελίσσονταν με βάση τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών το 2014».

«Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, οι συντάξεις κόπηκαν ή προγραμματίστηκε να κοπούν 22 φορές, η γενιά των 360 ευρώ είναι πραγματικότητα και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός σ’ αυτό το σκηνικό παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, συνεχίζει να έχει ένα εισαγγελικό ύφος, συνεχίζει με έναν κυνισμό και με μια πολωτική διάθεση», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό «η κριτική απέναντι στον πρωθυπουργό φυσικά είναι έντονη και δεν γίνεται μόνο από τη Ν.Δ., γίνεται από τους ίδιους τους πρώην οπαδούς του, που σε μεγάλο βαθμό έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι».

Και ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε: Η κυβέρνηση λέει και πανηγυρίζει ότι αποκαθιστά τις συλλογικές συμβάσεις, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και αυξάνει τον κατώτατο μισθό, την ώρα που ψήφισε να αφαιρεθεί ένας ολόκληρος μισθός από τους εργαζόμενους λόγω της μείωσης του αφορολόγητου».

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Χατζηδάκη, για να έχουμε καλύτερες μέρες πρέπει να γίνει δουλειά και σε επίπεδο πολιτικό και οικονομικό.

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολική. Ολα αυτά δεν γίνονται αυτόματα, ούτε γίνονται με προσευχές» τόνισε.

Σχετικά άρθρα