Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Έβελιν Φάρκας το «ξέκοψε» στους Σκοπιανούς: Εάν πείτε «όχι» στο δημοψήφισμα ξεχάστε το ΝΑΤΟ

Η Έβελιν Φάρκας το «ξέκοψε» στους Σκοπιανούς: Εάν πείτε «όχι» στο δημοψήφισμα ξεχάστε το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Δημοψήφισμα, Έβελιν Φάρκας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σκόπια,

Σαφές μήνυμα στους πολίτες και στο πολιτικό σύστημα της ΠΓΔΜ, ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, έστειλε η πρώην αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Έβελιν Φάρκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σκοπιανή εφημερίδα NEZAVISENVESNIK.

«Αυτή πιθανότατα είναι η τελευταία ευκαιρία σας για το ΝΑΤΟ» δήλωσε η Εβελίν Φάρκας, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στα Σκόπια για να συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργάνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την συμπλήρωση 17 χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας-Πλαισίου της Αχρίδας

Απαντώντας στην ερώτηση «είπατε ότι δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία για ένταξη (στο ΝΑΤΟ). Ωστόσο, εδώ σε μας επικρατεί η αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα, ότι έχουμε χρόνο…», η Φάρκας απάντησε:

«Γιατί η Δύση να σας έδινε μία ακόμη ευκαιρία; Θα πρέπει να μεριμνήσει για τη Γεωργία και για τις χώρες που θέλουν να ενταχθούν στη Συμμαχία.

»Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν και άλλα προβλήματα.

»Εάν η “Μακεδονία” χάσει αυτή την ευκαιρία, θα βρεθεί στον πάτο της λίστας, διότι οι άνθρωποι θα θυμούνται ότι είχατε φθάσει στο σημείο που μπορούσατε να καταστείτε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά εσείς ψηφίσατε “όχι”.

»Γι’ αυτό δεν βλέπω τους λόγους γιατί η Δύση πρέπει να δώσει άλλη ευκαιρία στη “Μακεδονία”.

»Η “Μακεδονία” είχε την τύχη να έχει μία γενναία ηγεσία, η οποία κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα.

»Επειδή, ξέρετε κάτι; Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ θέλουν νέα μέλη αυτή τη στιγμή και -θα είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας- κανένας ηγέτης από οποιαδήποτε χώρα, εάν ζητηθεί από αυτόν να πει την αλήθεια, δεν θα πει ότι θέλει νέες χώρες-μέλη.

»Η “Μακεδονία” ήταν τυχερή που έλαβε τώρα πρόσκληση.

»Ποιος ξέρει, όμως, πότε θα επαναληφθεί αυτό;

»Τώρα το διεθνές σύστημα έχει υποστεί πολλούς τραυματισμούς και ως εκ τούτου το να νομίζετε ότι θα υπάρξει άλλη ευκαιρία συνιστά αυταπάτη».

Από τη σαφέστατη απάντηση της Αμερικανίδας πολιτικού αποδεικνύεται επίσης ότι εάν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα ενταχθούν ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι ψευδώς η ελληνική αντιπολίτευση διαδίδει πως η Ελλάδα ήδη έβαλε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Είναι ντροπή για την Ελλάδα να έχει μια αντιπολίτευση που διαρκώς διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Η πατριδοκαπηλία είναι εθνική μειοδοσία σε ζητήματα που θα έπρεπε να μιλάμε ειλικρινά και αδελφωμένοι.

Όμως η Νέα Δημοκρατία δεν νοιάζεται καθόλου για την εθνική ενότητα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους κοτζαμπάσηδες και τσομπαναραίους πολιτευτές της είναι πώς θα επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας μαζί με τους κολίγους τους για να ζουν εις βάρος του δημοκρατικού ελληνικού λαού.

Σχετικά άρθρα