Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καρφί» Δούρου: Κάποιοι τολμούν να αμφισβητούν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη

«Καρφί» Δούρου: Κάποιοι τολμούν να αμφισβητούν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΚΤΕΟ, Περιφέρεια Αττικής, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Στην παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Περιφέρεια Αττικής. Κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα το πρωί στο ΚΤΕΟ Μεγάρων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής και τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Απευθυνόμενη σε πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη με τον πύρινο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, ανέφερε ότι «εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ρίχνεστε πρώτοι στο μέτωπο της φωτιάς, με κίνδυνο της ζωής σας.

»Σε μια περίοδο που, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι δραματικά περιορισμένα.

»Σε μια περίοδο που, επιχειρείται με κάθε τρόπο να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Σε μια περίοδο που, κάποιοι τολμούν να αμφισβητήσουν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη για τον συνάνθρωπο».

«Το τραύμα δεν επουλώνεται, γιατί οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, δεν γυρίζουν πίσω»

«Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω.

»Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε η κ. Δούρου.

«Κάποιοι στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας»

Η Περιφερειάρχης Αττικής έκανε εξάλλου λόγο για «απόπειρα δημιουργίας μιας παραμορφωτικής εικόνας ψευδών εντυπώσεων, από μερίδα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης».

«Σε μια στιγμή εθνικής δοκιμασίας, συλλογικής προσπάθειας ανάταξης της κοινωνίας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών δεκαετιών, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ιστοσελίδες, social media, και από κάθε άλλο δημόσιο βήμα.

»Δεν στρέφονται σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για Περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική.

»Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας. Κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα που, θεωρούν ότι τους βολεύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

»Εμείς απαντάμε με συστηματική και σκληρή δουλειά. Με σεβασμό προς εκείνους που έφυγαν», είπε η κ. Δούρου.

Σχετικά άρθρα