Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπουτάρης διαψεύδει τα σενάρια «συνεργασίας» στις δημοτικές εκλογές

Ο Μπουτάρης διαψεύδει τα σενάρια «συνεργασίας» στις δημοτικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Σε κατηγορηματική διάψευση κάθε «πληροφορίας» που δεν προέρχεται επισήμως από τον ίδιο ή την «Πρωτοβουλία» και άπτεται θεμάτων που αφορούν υποψηφιότητες, συνεργασίες, ψηφοδέλτια κ.ά. ενόψει των δημοτικών εκλογών προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ανακοίνωση της διοίκησης του κεντρικού Δήμου, αναφέρεται ότι «καθώς η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών πλησιάζει, πυκνώνουν και τα εκ ποικίλων πλευρών δημοσιεύματα, τα οποία υπηρετούν τη γραμμή που επιχειρεί να πλήξει, άλλοτε ευθέως και άλλοτε πλαγίως, τον σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την “Πρωτοβουλία”.

»Την τελευταία περίοδο, μεταξύ άλλων, κυκλοφορούν δημοσιεύματα που άλλοτε φέρουν τη Νέα Δημοκρατία να επιλέγει υποψήφιο “του χεριού” του Γιάννη Μπουτάρη, άλλοτε διατυπώνουν εικασίες που “φέρεται” να εκπηγάζουν από τον δήμαρχο περί του τρόπου αυτοδιοικητικής συνεργασίας της “Πρωτοβουλίας” με την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, μετά τη στήριξη που παρείχε στον δήμαρχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, σημειώνεται πως «οι θέσεις του Γιάννη Μπουτάρη και της “Πρωτοβουλίας” είναι σαφείς και διαχρονικές από το 2006» και πως «η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη. Δεν αποδέχεται κομματικά χρίσματα και δεν εμπλέκεται σε εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η παράταξη του κ. Μπουτάρη «στις δημοτικές εκλογές κατέρχεται επιδιώκοντας τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες στη βάση προγραμμάτων και καλωσορίζει κάθε στήριξη από τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις.

»Οι ευρείες συμμαχίες και στηρίξεις, όπως αυτές που ήδη εκδηλώθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ. – και θα διευρυνθούν στην πορεία προς τις εκλογές – αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα προκειμένου, με ενωμένες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις και με τη σύμπραξη πολιτών, παρατάξεων και πολιτικών φορέων, η Θεσσαλονίκη να συνεχίσει τη θετική πορεία της και να μην επιστρέψει στις γκρίζες μέρες του παρελθόντος».

«Ο Γιάννης Μπουτάρης και η “Πρωτοβουλία” στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα απευθυνθούν στους Θεσσαλονικείς και θα θέσουν στην κρίση τους το ανανεωμένο πρόγραμμα και ψηφοδέλτιο της παράταξης για ένα νέο συμβόλαιο με τους δημότες, για την ανανέωση της προοπτικής και της ελπίδας για τη Θεσσαλονίκη» αναφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα