Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Κοντονής στον Μητσοτάκη για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Τι απαντά ο Κοντονής στον Μητσοτάκη για τη μεταγωγή Κουφοντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουφοντίνας, Σταύρος Κοντονής, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Φυλακές,

Διευκρινίσεις σχετικά με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι τηρήθηκε η νομιτότητα.

Απαντώντας στο σχόλιο του πρόεδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη για «μεταγωγή στα μουλοχτά», σημειώνει ότι «οι μεταγωγές δεν γίνονται με τυμπανοκρουσίες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν.

»Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.»

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, «η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», κάνοντας σαφές ότι «η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση.

»Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.»

Όσον αφορά στο σχόλιο του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει:

«Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

»Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας.

»Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.»

Σχετικά άρθρα