Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαντορινιός: Ευθύνες σε ψυχρό χρόνο, όχι όταν είναι ανοιχτό το θέμα της τραγωδίας

Σαντορινιός: Ευθύνες σε ψυχρό χρόνο, όχι όταν είναι ανοιχτό το θέμα της τραγωδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νεκτάριος Σαντορινιός, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Σε ψυχρό χρόνο και όχι όσο ακόμη δεν έχει κλείσει το θέμα της τραγωδίας, θα πρέπει να αποτιμηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό νομίζω ότι είναι προφανές. Το ποια είναι αυτά τα λάθη πρέπει να αποτιμηθούν ψύχραιμα, να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τα έχουνε κάνει, αλλά συνολικά να μάθουμε και από αυτά τα λάθη» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σαντορινιός.

Σε ερώτηση εάν θα πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, ο υφυπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι οι παραιτήσεις αυτήν τη στιγμή, που δεν έχει κλείσει το θέμα της τραγωδίας, δεν μπορούν να υπάρξουν.

«Όταν βρίσκεσαι σε μία μάχη πρέπει να ολοκληρώσεις τη μάχη αυτή. Να παραιτηθεί κάποιος θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, ένα κενό, που θα είναι χειρότερο ακόμα και από τυχόν λάθη που ήδη έχει κάνει» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, τα επιχειριασιακά αλλά και τα επικοινωνιακά λάθη θα πρέπει να αποτιμηθούν σε ψυχρό χρόνο και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι για τον ίδιο η μεγαλύτερη έκφραση συγγνώμης είναι η ουσιαστική ανάληψη των πολιτικών ευθυνών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ακέραια, και το γεγονός ότι «οφείλουμε όλοι ως υπουργικό συμβούλιο προσωπικά αλλά και συλλογικά να αναλάβουμε αυτές τις πολιτικές ευθύνες και να πούμε ότι μας ανήκουν».

Για το θέμα των αυθαιρέτων είπε ότι πρέπει να κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα και όχι μόνο στο Μάτι.

«Υπάρχουν περιοχές σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα, που είναι αντίστοιχες παγίδες θανάτου» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι ο νόμος περι νομιμοποίησης αυθαιρέτων που ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση διαφέρει από τους προηγούμενους νόμους.

«Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι δεν αντιμετωπίζει ως ένα μέσο αποκόμισης εσόδων για το κράτος την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, αλλά απαγορεύει την τακτοποίησή τους σε αιγιαλό, δασική έκταση και σε ρέματα» κατέληξε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σχετικά άρθρα