Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερώτηση Θεοχάρη για τον «Θησέα» – Την «ομάδα ΔΙΑΣ» της Πυροσβεστικής

Ερώτηση Θεοχάρη για τον «Θησέα» – Την «ομάδα ΔΙΑΣ» της Πυροσβεστικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Βουλευτές, Αττική, Βουλή των Ελλήνων, Θησέας, Πυρκαγιά, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς, Χάρης Θεοχάρης,

Ερώτηση για την ομάδα περιφρούρησης δασών του Πυροσβεστικού Σώματος «Θησέας» -αντίστοιχης της ομάδας ΔΙΑΣ- κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών -υπ’ όψιν και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη- ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, αναφέροντας πως με την πάροδο των ετών φέρεται να έχει αδρανήσει.

Στην ερώτησή του, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει πως τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα δικυκλιστών «Θησέας», που λειτουργούσε στα πρότυπα της ομάδας «ΔΙΑΣ», είχε εντοπίσει πρώτη πολλές νέες πυρκαγιές, λειτουργώντας ως μια μονάδα έγκαιρης ειδοποίησης, με αποτέλεσμα την άμεση κατάσβεσή τους.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Θεοχάρης με την πάροδο των ετών η ομάδα «Θησέας» φέρεται να έχει αδρανήσει.

Ερωτά, δε, τον αρμόδιο υπουργό κατά πόσο η ομάδα συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό του, πόσα μέλη της Πυροσβεστικής έχουν διατεθεί για τη στελέχωσή της και ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των μοτοσυκλετών που έχει στην κατοχή του το Πυροσβεστικό Σώμα και πόσες έχουν συντηρηθεί, ώστε να μπορούν να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση.

Σχετικά άρθρα