Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέλης: Ζητώ συγγνώμη – Οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν

Κουβέλης: Ζητώ συγγνώμη – Οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Ελληνικός Στρατός, Πυρκαγιά, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

«Σε ό,τι με αφορά ζητώ συγγνώμη, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω -χωρίς να κάνω επιμερισμό καθηκόντων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών- ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, με τα πλοία, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «στρατηγικού χαρακτήρα λάθη για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, δεν έγιναν». Όπως συμπλήρωσε, ενδεχομένως έγιναν λάθη σε επί μέρους συνεννοήσεις ή διαδικασίες.

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι με 25.000 κατοίκους. Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρχουν νεκροί; Ενδεχομένως, εάν έλειπαν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, θα μπορούσε να είχε γλιτώσει και αυτός ο κόσμος», τόνισε αναφερόμενος στα πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την τραγωδία, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προφανέστατα αφορά στην έκφραση της συγγνώμης και της λύπης.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η επί της ουσίας ανάληψη της ευθύνης είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις, τόνισε ότι «οι εν θερμώ παραιτήσεις και η εν θερμώ αναζήτηση των ευθυνών δεν υπηρετούν το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που προέκυψαν».

Σχετικά άρθρα