Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασιλειάδης προς Ν.Δ: Πείτε τη λέξη παράγκα- Είναι μια απλή τρισύλλαβη λέξη

Βασιλειάδης προς Ν.Δ: Πείτε τη λέξη παράγκα- Είναι μια απλή τρισύλλαβη λέξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Καραμανλή, Γιώργος Βασιλειάδης, ΕΠΟ | Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Νέα Δημοκρατία,

Ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε στην Άννα Καραμανλή, η οποία τον κατηγόρησε πως αντί να φέρει έναν συνολικό αθλητικό νόμο και να νομοθετήσει για τη βία στα γήπεδα φέρνει κατακαλόκαιρο φωτογραφική τροπολογία.

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για τις αλλαγές της τελευταίας τριετίας κι έκανε αναφορά σε «παράγκα», «Koriopolis» και «στημένους αγώνες».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν τολμάει ούτε να συλλαβίσει τη λέξη παράγκα. Γιατί συνοδοιπόροι και καθοδηγητές της είναι εκείνοι που διαχρονικά αντιδρούσαν σε κάθε προσπάθεια να τεθούν κανόνες» ανέφερε, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Είχε προηγηθεί στο βήμα η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, η οποία είχε κατηγορήσει τον κ. Βασιλειάδη πως αντί να φέρει έναν συνολικό αθλητικό νόμο και να νομοθετήσει για τη βία στα γήπεδα φέρνει κατακαλόκαιρο φωτογραφική τροπολογία.

Καλέσαμε επανειλημμένα τη ΝΔ να πάρει θέση επί βασικών ζητημάτων του ποδοσφαίρου, για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν δίστασε να συγκρουστεί, αλλά βρεθήκαμε απέναντι στην αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο κ. Βασιλειάδης και αναρωτήθηκε «αν η ΝΔ έχει ακούσει κάτι για την παράγκα του ποδοσφαίρου, για το σκάνδαλο «Κοριόπολις», για το παρασύστημα με τους στημένους αγώνες, για τις συμπλοκές με νεκρούς στη Λεωφόρο Λαυρίου, ή αν έχει ακούσει ότι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ, διέπεται για πρώτη φορά από αθλητικό νόμο».

Αναρωτήθηκε, επίσης, αν η ΝΔ θα εξακολουθήσει να καμώνεται πως έχει ξεχάσει τα διαχρονικά ραπίσματα από τις διεθνείς ομοσπονδίες κάθε φορά που οι ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να θέσουν κανόνες και την κάλεσε να αντιληφθεί ότι πλέον οι διεθνείς ομοσπονδίες θεωρούν εταίρο και συνοδοιπόρο την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι το πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα εκπονείται σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς της UEFA και πρόσθεσε: «Σας έπιασε αφωνία όταν θέσαμε τα θέματα των ευθυνών των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών. Άλλωστε, οι κορυφαίοι εξ αυτών είναι συνοδοιπόροι σας ή μάλλον καθοδηγητές σας στη χάραξη πολιτικής.

Σπάσαμε τον δεσμό μεταξύ ΕΠΟ και Διαιτησίας, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια δίνονταν επί δεκαετίες στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά σήμερα δεν έχουμε μία μεγάλη και σοβαρή υποδομή και ενώ όλες οι ομοσπονδίες είναι καταχρεωμένες και οι διοικήσεις τους στα όρια της ποινικής ευθύνης».

«Θα ζητήσω για μια φορά να πείτε μια απλή λέξη, τρισύλλαβη. Είναι απλή για όποιον δεν έχει εξαρτήσεις. Πείτε τη λέξη παράγκα! Πείτε την!», επέμεινε ο κ. Βασιλειάδης και επισήμανε ότι τις θεσμικές αλλαγές που έκανε αυτή η κυβέρνηση την τελευταία τριετία, η ΝΔ ούτε που τις είχε φανταστεί, αλλά και αν τις είχε φανταστεί ούτε μπορούσε να τις εφαρμόσει διότι απαιτούσαν συγκρούσεις με τους συνομιλητές και καθοδηγητές της.

«Προφανώς, χρειάζεται πολύ ακόμα δουλειά. Και χρειάζονται και συναινέσεις. Αλλά στα μεγάλα ζητήματα υπάρχει αφωνία από μέρους σας.

Ποια είναι η θέση σας για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων; Πόσες ομάδες αντέχει ο επαγγελματικός αθλητισμός; Με ποια κριτήρια και με ποιους όρους» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο κ. Βασιλειάδης, αφού ξόδεψε ανεπιτυχώς ένα ολόκληρο καλοκαίρι ως διαμεσολαβητής για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ των άστεγων τηλεοπτικά ΠΑΕ και αφού απέτυχε στην προσπάθειά του για μείωση των ομάδων της Super League, αρχές Αυγούστου θυμήθηκε να νομοθετήσει» είχε σχολιάσει λίγο νωρίτερα η κ. Καραμανλή και κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Δεν νομοθετεί για τη βία στα γήπεδα. Ως προς αυτό, περιμένει ακόμη το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν νομοθετεί για να φέρει επιτέλους έναν ολοκληρωμένο αθλητικό νόμο. Αυτός μπορεί να περιμένει, από τον Γενάρη του 2015, και ας εξαγγέλλεται κάθε τόσο, έχοντας καταντήσει ανέκδοτο. Ήρθε πάλι να περάσει τροπολογίες-φωτογραφίες».

Σχετικά άρθρα