Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αμηχανία το Μαξίμου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Σε αμηχανία το Μαξίμου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος,

Ξαφνικά σαν να ξύπνησε από την καλοκαιρνή ραστώνη ο μικρόκοσμος του Μαξίμου, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να μείνει δίχως δεκανίκι στη μνημονιακή συγκυβέρνηση της χώρας, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ).

Οι τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις που λήφθηκαν σημαίνουν τα εξής: α) Ο Βενιζέλος έχει τελειώσει ως αρχηγός, παραμένει ακόμα τυπικά μέχρι να αντικατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι παντοδύναμος, δεν ελέγχει τίποτα στο κόμμα, έχει μείνει μόνος του με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. β) Η ανταρσία του Π.Σ. του κόμματος έχει ξεκάθαρο αντιδεξιό προσανατολισμό. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης το είπε εξάλλου, “να τελειώνουμε με τη δεξιά”. Με τη δεξιά δεν τελειώνεις παραμένοντας συγκυβερνήτης, εκτός εάν φύγεις από την κυβέρνηση. γ) Ορίστηκε συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο, που σημαίνει ότι το Φθινόπωρο έχουμε πρόωρες εκλογές, αφού είναι βέβαιο ότι στο Συνέδριο θα αποκεφαλιστεί και τυπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν αυτό δεν συμβεί νωρίτερα.

Επειδή στο Μαξίμου τελούν ακόμα υπό καθεστώς “σοκ” τους τα γράφουμε εμείς, μιας και δεν φημίζονται για τις ικανότητές τους για πολιτικές αναλύσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί, ενώ εμείς στο tribune είχαμε προαναγγείλει τις εξελίξεις ημέρες πριν και το πρωί με εκτενές ρεπορτάζ μας για το τι θα ακολουθούσε, οι “διάνοιες” της Νέας Δημοκρατίας διέρρεαν παραπολιτικές ανοησίες και σχεδιασμούς με τον Βενιζέλο… συμμέτοχο! Αστεία πράγματα, φυσικά.

Τώρα, αυτό που έχει να δει η ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό, που παριστάνουν τους εγκέφαλους της χώρας, είναι τι πραγματικά θα κάνουν, διότι η κυβέρνηση πέφτει από μέσα. Ούτε από τη ΔΕΗ, ούτε από τα δημοψηφίσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΠΑΣΟΚοι ρίχνουν την κυβέρνηση, αυτή είναι η αίσθηση στους καλά ενημερωμένους κύκλους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στον ύπνο πιάστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που ενώ έκανε επαναστατική γυμναστική με τη συλλογή υπογραφών δεν είχαν πάρει είδηση τι συνέβαινε μέσα στο ΠΑΣΟΚ… Αλλά για τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε άλλη ανάρτηση…

Και για να ευλογήσουμε τα γένια μας, δείτε τι σας γράφαμε τη Δευτέρα το πρωί: Ο Βενιζέλος… τέλος!

Σχετικά άρθρα