Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε πώς ο Καρχιμάκης άδειασε Βενιζέλο και Ελιά – “Δεν πάει άλλο με τη Δεξιά” είπε

Διαβάστε πώς ο Καρχιμάκης άδειασε Βενιζέλο και Ελιά – “Δεν πάει άλλο με τη Δεξιά” είπε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελιά, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ΠΑΣΟΚ,

Ολομέτωπη επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Ελιά και στη συγκυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, σε μια τοποθέτηση που είχε προαναγγελθεί. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος τη Δευτέρα, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του ΠΑΣΟΚ και του σεβασμού στην ιστορία του, μιλώντας με σκληρά λόγια για το εγχείρημα της Ελιάς.

«Όλη αυτή η συζήτηση περί ελιάς δεν μπορεί να οδηγεί στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να διαλύεται ένα ιστορικό κίνημα στο όνομα μιας ψευδαίσθησης που λέγεται Ελιά, ανύπαρκτων σχηματισμών, που είναι ακόμη οι περισσότεροι μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ», είπε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η διαδρομή, η ιστορία και η προσφορά του ΠΑΣΟΚ, ως ένα απλό ιστορικό γεγονός και όχι ως μοχλός υπεράσπισης της προσφοράς, ως μοχλός έμπνευσης, ως μοχλός αλλαγής πολιτικής, αναδεικνύοντας ότι η προοδευτική πολιτική βούληση, είναι αυτή που πρέπει και μπορεί να δίνει λύσεις στην κρίση.

«Να ερωτηθεί ο κόσμος τι θέλει. ΠΑΣΟΚ ή Ελιά», είπε, προτείνοντας να στηθούν κάλπες και με ερωτήματα επί της ουσίας για την πολιτική και τον προσανατολισμό του κόμματος. Πρότεινε δε, η συζήτηση να γίνεται επί άλλης βάσης και όσοι θέλουν να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια, με κεντρικό και χωρίς ηγεμονισμούς, πυλώνα, το ΠΑΣΟΚ.

«Το θέμα δεν είναι οι διοικητικές συγκολλήσεις κορυφής, αλλά η αλλαγή πολιτικής», είπε, ζητώντας περιεχόμενο και σαφήνεια στην φράση. «Να ξεκαθαρίσουμε τελικά ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε», είπε, ζητώντας να μην ξεχνούν τα στελέχη ότι είναι η ίδια η ιστορία του ΠΑΣΟΚ που το έχει καταγράψει αυτό.

Από την ομιλία του Μιχάλη Καρχιμάκη, δεν έλειψε και η κριτική στην επιλογή της ηγεσίας για συμπόρευση με τη ΝΔ. «Δεν πάει άλλο με την συμπόρευση με την δεξιά. Κεντροαριστερά και με ολίγη δόση δεξιάς δεν γίνεται.

Προοδευτική κεντροαριστερά χωρίς μέτωπα ουσίας και διαφορετικότητας, απέναντι στην δεξιά δεν γίνεται», είπε, κάνοντας λόγο για «χαλασμένες» διαχωριστικές γραμμές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην έχει διακριτό κριτήριο για το τι είναι πολιτικά προοδευτικό και τι είναι δεξιό.

Αναφερόμενος τέλος στο Συνέδριο, ζήτησε «δεσμευτικές τοποθετήσεις πως θα πάμε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, από τα πρόσωπα μέχρι και τις πολιτικές».

Ζήτησε ανοιχτό, μαζικό, αντιπροσωπευτικό συνέδριο με πολύ χρόνο διαλόγου και δεσμεύσεων, αντί της λογικής του «να κλείνουμε γρήγορα να ξεμπερδεύουμε».

Παρατήρησε άλλωστε αντιφατικά μηνύματα, όταν πρώτα σχεδιάζονται διάφορες πρωτοβουλίες, που ρίχνονται στην αγορά, εισπράττουν αντιδράσεις και μετά αποσύρονται και μάλιστα αυτό βαφτίζεται κοινωνική πολιτική.

«Αυτά δεν αποδίδουν, γιατί η αίσθηση των ανθρώπων είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποδέχεται πολιτικές κόντρα στις αρχές του και μετά να αντιδρά. Όταν εξαγγέλλουμε π.χ πολιτικές απασχόλησης, αναχαίτισης της ανεργίας, δεν απολύουμε. Λέμε ότι επιβάλλαμε μέτρα στήριξης για απολυμένους του δημοσίου τομέα …τότε γιατί τους απολύσαμε; Μας καταλογίζουν την απόλυση», είπε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί την ίδια στιγμή που περικόπτονται εισοδήματα, και μοιράζονται ως ελεημοσύνη 200άρια κλπ από το πλεόνασμα, να μην μιλάει κανείς για προνομιακές διανομές…

Όσο για τις εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, υποστήριξε ότι η αίσθηση που αφήνουν είναι ότι ξεκινούν συνήθως από τους αδύναμους ενώ τα «καρχαριοειδή» μένουν εκτός μεταρρυθμίσεων ή ενός ευνοϊκών αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα