Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής στους ισχυρισμούς του δημάρχου Ραφήνας περί πλαστογραφίας

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής στους ισχυρισμούς του δημάρχου Ραφήνας περί πλαστογραφίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπουρνούς, Περιφέρεια Αττικής, Πυρκαγιά, Ραφήνα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Στις σημερινές καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια τού παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, που φέρουν την υπογραφή της συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννας Τσούπρα, απάντησε η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια:

«1. Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7 δεν δύναται να πλαστογραφηθεί, καθώς τα Πρακτικά ενός συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

»2. Στο Πρακτικό περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες.

»3. Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση “εκκένωσης”».

»4. Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα».

Τι δήλωσε ο Μπουρνούς

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε την Τρίτη το πρωί ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια τού παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα. Η ίδια το αρνείται κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς, πρόκειται προφανώς για την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο όπως λέει δεν συνεδρίασε ποτέ.

Στο ίδιο έγγραφο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που υποστηρίζει πως δεν έγινε ποτέ, συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Η κ. Τσούπρα διαψεύδει πάντως τον δήμαρχο και ως μάρτυρες της συνεδρίασης που καταγγέλλει ο Β. Μπουρνούς ότι δεν έγινε, επικαλείται τους δημάρχους Διονύσου και Μαραθώνος.

Ο δήμαρχος Διονύσου επιβεβαίωσε ότι εστάλη sms για την εν λόγω συνεδρίαση, στην οποία μετέβη, αλλά έφυγε προτού αυτή ολοκληρωθεί.

Ο Διονύσης Ζαμάνης είπε επίσης ότι ο Β. Μπουρνούς δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Σχετικά άρθρα